Is PianoPro echt zo goed? Ontdek de voor- en nadelen van hun lessen:

Als je op zoek bent naar online pianolessen, dan kun je bij PianoPro terecht.

PianoPro is een website waar je verschillende piano cursussen kan bestellen, en als je die eenmaal hebt aangeschaft kun je er ook direct mee aan de slag.

Dit doe je door de inlog gegevens te gebruiken die je ontvangt. Ook is er de mogelijkheid om gratis proeflessen te ontvangen die van hoge kwaliteit zijn (professioneel).

In dit artikel ontdek je wat je precies van PianoPro kan verwachten en waarom online piano leren spelen bij hen zo goed werkt.

PianoPro

De man achter PianoPro

Steven Pruis van PianoPro

Steven Pruis van PianoPro

PianoPro is een initiatief van Steven Pruis. Steven heeft erg veel filmpjes gemaakt die je op Youtube en natuurlijk ook in de online pianolessen terug kan vinden.

De reden dat hij mey PianoPro zo succesvol is, is mede te danken aan deze filmpjes. Hij is namelijk een professionele videoproducent. Met zijn bedrijf Matrix Producties maakt hij video’s en muziek.

Daarnaast is hij een pianist van een behoorlijk niveau. Als je hoort wat hij kan spelen dan is het niet zo gek dat hij er voor heeft gekozen om ook anderen les te geven.

Het leuke is dat Steven erg transparant is in wat hij doet.

Wat je nog wel eens ziet bij online cursussen is dat je niet helemaal door krijgt wie er nou eigenlijk achter zit. Bij PianoPro is dit dus (gelukkig) niet het geval.

Wat dat betreft komt het geheel ook erg betrouwbaar over, en als je Steven in zijn filmpjes bezig hoort en ziet, dan strookt dit ook heel erg met elkaar.

Hoe online pianolessen bij PianoPro werken

Als je piano leert spelen met PainoPro, dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden.

De ene mogelijkheid is niet beter of slechter dan de andere, het gaat er meer om in welk stadium je zit van het piano spelen.

Dit zijn de 3 variaties waar je tussen kan kiezen:

 1. Gratis pianoles (proeflessen)
 2. Cursus piano spelen (voor zowel piano als keyboard)
 3. Masterclass piano spelen

Ik zal per onderdeel toelichten wat je er van kan verwachten en voor welk niveau het is.

Gratis pianolessen van PianoPro

De gratis pianolessen van PianoPro is een serie van 10 lessen die je via de mail toegestuurd krijgt.

In iedere les leer je over hoe een piano werkt, waar je om moet denken als je achter de piano zit en hoe je je eerste liedjes kan leren.

Het is een echte cursus voor startende pianisten, wat ook ideaal is als je nog niet helemaal zeker weet of de piano wel het instrument is waar je mee verder wilt.

Overigens zijn de gratis lessen ook goed te gebruiken als je keyboard wil leren spelen.

Door aan de gang te gaan met deze gratis lessen en niet te kiezen voor bijvoorbeeld allerlei losse informatie die je her en der online kan vinden, zorg je er voor dat je op een structurele manier aan de slag gaat.

Ook weet je zeker dat de lessen goed op elkaar afgestemd zijn, wat bij allerlei losse informatie over piano spelen natuurlijk niet het geval is.

Cursus piano spelen van PainoPro

De online cursus piano spelen van PianoPro is bedoelt voor mensen die het piano leren spelen serieus willen oppakken.

Waar de gratis lessen nog enigszins de basis behandelen, gaat de cursus piano spelen hier veel dieper op in.

Het is dan ook een cursus voor mensen die al een piano of keyboard in huis hebben staan en hier dolgraag mee aan de slag willen. Maar ook als je jaren of zelfs tientallen jaren geleden al eens piano hebt leren spelen en je wil het weer gaan oppakken, is deze pianocursus een echte aanrader.

Zodra je de cursus hebt aangeschaft kan je aan de gang.

Dat is het mooie van online piano leren spelen. De lesstof staat allemaal online en ook de feedback die je ontvang gebeurd via de mail, online dus.

Natuurlijk is dit een manier van leren waar je van moet houden, maar gezien de prijs en de kwaliteit die je daarvoor krijgt is dat slechts van minder belang. Als je daar nog eens de niet-goed-geld-terug garantie bij optelt, is het helemaal een risicoloze manier om kennis te maken met goede online lessen.

Je krijgt een inlogcode waarmee je op de website van PianoPro kan inloggen. Je komt dan in een speciale leeromgeving waar je in je eigen tempio de lessen kan doornemen en aan de slag kan met oefenen.

Omdat je levenslang toegang krijgt, en de lessen ook steeds worden verbeterd en aangevuld, is het echt een investering voor de toekomst.

Masterclass van PianoPro

De masterclass van PianoPro is bedoelt om nóg beter te worden in piano spelen.

Het is dus voor mensen die al piano kunnen spelen en voor mensen die enorm gedreven zijn om goed te worden. Deze masterclass sluit namelijk goed aan op de cursus pianospelen die ik zojuist benoemde.

Sterker nog, als je de masterclass aanschaft, krijg je de piano cursus (het PianoPro programma) er gratis bij, en als je die al hebt, krijg je korting op de masterclass…

Als je dus op safe wilt ‘spelen’ en je bent een enthousiaste beginner, koop dan eerst het PainoPro programma en vervolgens de masterclass met een leuke korting.

Je leert in de masterclass hoe je niet blijft hangen op een bepaald niveau, maar ook daadwerkelijk beter wordt.

Het is namelijk niet waar dat je talentvol moet zijn om goed te leren spelen. Je moet alleen op de juiste manier oefenen en dat ga je leren in deze gevorderde pianolessen.

De voor- en nadelen van leren spelen bij PianoPro

Als je bij PianoPro pianolessen gaat volgen dan zijn er voor- en nadelen te noemen.

Ik wil graag dat áls je piano leert spelen, dit op een manier doet die je het leukste vind. Alleen dan leer je snel en met plezier piano spelen, precies zoals het in mijn ogen bedoelt is.

Daarom zet ik hieronder alle voor- en nadelen van PianoPro op een rij. Kun je voor jezelf de beste afweging maken wat je wilt gaan doen.

Voordelen PianoPro

 • Je kunt op elk gewenst moment met de pianolessen aan de slag
 • Je leert in eerst instantie spelen op basis van akkoorden
 • Dit is de makkelijkste en snelste manier om piano te leren spelen
 • In de cursus kun je ook noten leren lezen
 • Je krijgt snel antwoord op alle vragen die je hebt
 • De prijs is vele malen lager als je het vergelijkt met een muziekschool of een privé docent
 • Je krijgt erg veel waar voor je geld
 • Je hebt een lange bedenktijd (Niet goed? Geld terug!) en je kan zelfs in termijnen betalen

Daarnaast is het nog een keer zo dat al het lesmateriaal van hoge kwaliteit is. Zo zijn de filmpjes superscherp en erg duidelijk qua geluid (heel belangrijk!) opgenomen.

Ook de e-books en overig lesmateriaal ziet er uitstekend verzorgt uit waardoor het aantrekkelijk wordt om er mee aan de slag te gaan.

Nadelen PianoPro

 • Het is een online programma, dus je moet al het lesmateriaal ook online volgen (Niet iedereen vind dit prettig)
 • Je krijgt feedback via de mail en in filmpjes, daardoor wel snel reactie en je kan gelijk actie ondernemen
 • Het wordt zo wel erg makkelijk om piano te leren spelen, de lol gaat er af 😛

Het is behoorlijk lastig om nog meer nadelen van PianoPro te bedenken. Dit pianoprogramma zit gewoon erg goed in elkaar, het is dan ook al jaren op de markt en is niet gestopt met ontwikkelen.

Als je ook kijkt naar de reacties van vele andere cursisten, dan ben ik niet de enige die zo lovend is over PianoPro.

Ik zou zeggen, neem zelf eens een kijkje en gun jezelf die leer-versneller!

 

 

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments