Mijn review van de online pianocursus van Onlinemuziekcursus.nl

review online pianocursus van onlinemuziekcursus.nlAls je op zoek bent naar een eerlijke review van de online pianocursus van onlinemuziekcursus.nl, dan zit je hier goed.

Het mooie van piano leren spelen is dat het echt een uitlaatklep voor je kan zijn.

Het is echt iets nieuws wat je leert en waar je de rest van je leven plezier van gaat hebben. Je kunt namelijk niet alleen zelf van je vaardigheden genieten, maar ook anderen kunnen meegenieten.

Zie het als een nieuwe taal die je leert spreken. Daarmee kun je je niet alleen verstaanbaar maken in een ander land, je leert ook een nieuwe cultuur kennen en nieuwe spreuken en gezegden waar vaak veel wijsheid in verborgen zit.

Als je piano leert spelen is dat net zo.

Je leert een nieuwe wereld kennen waar je je in kan verdiepen. Het is natuurlijk wel fijn als dat een beetje snel gaat en met een goede gids hoeft dat geen probleem te zijn.

De vraag is natuurlijk of de online piano cursus van onlinemuziekcursus.nl je hierin de ondersteuning gaat geven die je nodig hebt.

Zelf heb ik veel ervaring met een andere online piano cursus, namelijk die van René Knops. In deze review zal ik de cursus van onlinemuziekcursus.nl daar dan ook mee vergelijken.

Degene die je in de cursus van deze review aan de hand gaat nemen is Elize van den Berg.

Kan zij haar beloftes waar maken? Ga je blij worden van deze cursus? Lees het hieronder en kom zelf tot de beoordeling of dit wat voor je is!

Wie zit er achter de online pianocursus van onlinemuziekcursus.nl?

Als je verder spit naar de eigenaars van onlinemuziekcursus.nl, dan zie je dat er een bedrijf achter zit wat ‘B&J online’ heet.

De gegevens op de website van de kvk zeggen dat ze kennisproducten verkopen, online. Als ik het adres van het bedrijf opzoek, dan blijkt dat ze in Bunschoten-Spakenburg gevestigd zijn. Na wat verder speurwerk blijkt dit een adres van een woonhuis te zijn.

Ook is er op dit adres een andere onderneming gevestigd, namelijk ‘KM Haringfileerderij’.

Natuurlijk zegt dit allemaal niets over de kwaliteit van de online pianocursus, ik ben zelfs van mening dat je maar beter een bestaand woonadres kan tegenkomen. Er zijn namelijk zo veel (kennis) producten op het internet te vinden waarvoor alleen een postbus adres geregistreerd staat.

Of erger nog, een adres dat niet bestaat en dus nep is.

Ik kan me voorstellen dat het om een internetmarketing bedrijf gaat die samenwerken met iemand die verstand heeft van piano spelen. In dit geval is dat Elize van den Berg, maar straks meer over haar.

Eerst wil ik je nog even laten zien in welke context je deze online piano cursus moet zien en kijken we naar de rest van de cursussen op onlinemuziekcursus.nl.

online muziek cursus

Wat heeft onlinemuziekcursus.nl te bieden?

Op de website van onlinemuziekcursus.nl vind je behalve een pianocursus ook een zangcursus, een drumcursus en een gitaarcursus.

Verder doen ze geen moeite om onzichtbaar te zijn, je kunt makkelijk contact met ze opnemen via de contactpagina.

Gezien de diversiteit aan cursussen die worden aangeboden kun je wel stellen dat ze weten hoe ze een cursus moeten aanbieden. Ze hebben de website netjes op orde en het geheel komt betrouwbaar over, ook omdat ze goed bereikbaar zijn.

Verder hebben ze een behoorlijk aantal volgers op Facebook, momenteel zo’n 500.

Wie is Elize van den Berg?

Elize van den Berg

Elize van den Berg

Elize van den Berg is de leider van de pianocursus. De vraag is natuurlijk wat zij al heeft bereikt om als pianodocent op te kunnen treden.

Als je onderzoek naar haar doet, dan zie je dat er best wat informatie over haar te vinden is.

Ze heeft namelijk ook zelf een website, en daar is de volgende informatie op te vinden:

 • Elize is geboren in 1988 en komt oorspronkelijk uit Wageningen
 • Ze is vanaf haar 9e bezig met het volgen van pianoles en vanaf haar 13e kreeg ze les van Wim Wiersma (Muziekschool Hilversum)
 • Vanaf 2006 tot 2010 heeft ze een pianostudie gedaan bij Frank van der Laar, welke ze afrondde met een bachelor diploma
 • Vanaf 2005 is ze gestart met het geven van concerten (oa verschillende keren op het Stift festival) en ze volgt ook liedbegeleidingslessen
 • Tussendoor heeft ze verschillende masterclasses gevolgd van Ronald Brautigam en Patricia de la Vega
 • Ze is pianodocente geweest op een muziekschool en sinds 2017 werkt ze voor de vakvereniging EPTA (voor professionele pianisten en pianodocenten)

Zoals je kan zien heeft Elize van den Berg een behoorlijke ervaring opgedaan in de pianowereld. Wat mij betreft dus iemand die van de hoed en de rand weet.

Zelf was ik erg benieuwd of dit ook tot uiting is gekomen in de pianocursus zelf.

Wat krijg je als je de cursus aanschaft?

Als je kijkt naar wat beloofd wordt op de website, dan zijn dit geen hele rare zaken.

Wat je nog wel eens ziet is dat er gouden bergen beloofd worden, zoals ‘Binnen 2 weken een concertpianist worden’. Gelukkig is dat bij onlinemuziekcusrsus.nl niet het geval.

De volgende beloftes worden gedaan:

 • Je krijgt een PDF dat als lesboek dient (48 pagina’s)
 • Je krijgt 20 video’s van goede kwaliteit die je op alle apparaten kan afspelen (Smartphone, tablet, laptop, pc)
 • Alles wordt stap voor stap uitgelegd, oa: de basis, hoe je moet spelen, je leert noten lezen en daarnaast veel tips
 • Er zijn meer dan 20 liedjes in de cursus verwerkt waarmee je oefent
 • Na betaling krijg je direct toegang tot het ledengedeelte waar al het lesmateriaal te vinden is
 • Binnen 24 uur antwoord op vragen
 • Je mag alles downloaden en uitprinten
 • Je krijgt levenslange toegang, alle uren op een dag
 • Je krijgt 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Al met al kun je het een complete cursus noemen waar op het eerste gezicht alles in zit wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

direct naar de kortingspagina

Mijn ervaring met de online pianocursus van onlinemuziekcursus.nl

Online leden gedeelteAls je inlogt op het ledengedeelte dan start je met het cursusboek dat in PDF formaat is.

Het boek bestaat uit 48 pagina’s met in het begin een kleine inleiding. Alle lessen worden besproken in een eigen hoofdstuk, wat erg prettig is. Bij ieder hoofdstuk kun je aantekeningen maken van wat je in de les tegenkomt en om antwoorden op vragen op te schrijven.

Ook kom je hier en daar een paar notenbalken tegen om te oefenen. De lessen zelf zijn de video’s die je op je gemak kan bekijken.

Het ledengedeelte ziet er erg overzichtelijk uit, je hebt niet het idee dat je erg moet zoeken of dat het onlogisch werkt.

Het bekijken van de video’s

De videolessen door ongeveer zo’n 12 minuten en zijn inderdaad erg scherp.

Als er iets wordt voor gedaan op de piano, dan kan je dat duidelijk zien doordat het van verschillende kanten is gefilmd. Daarnaast kun je zien welke toetsen aangeslagen worden en op welk moment.

Als je kijkt naar hoe de cursus is samengesteld, dan kun je er als beginner prima mee uit de voeten.

Je leert van A tot Z hoe je je eerste nummer s gaat spelen op d epiano waardoor je een goede basis hebt om verder te groeien.

In het begin van dit artikel noemde ik al dat ik de vergelijking ging maken met de Piano cursus van René Knops. Wat dat betreft is dit meer een beginnerscursus, terwijl je met de cursus van René ook echt verder kan groeien.

Zelf vond ik de stem van Elize erg prettig om naar te luisteren, al sprak ze zo nu en dan wel wat langzaam. Eigenlijk is dat het enige minpuntje wat ik kan bedenken.

Ervaringen van anderen

Als je kijkt naar de ervaringen van anderen met de online pianocursus van onlinemuziekcursus.nl, dan zijn dat eigenlijk alleen maar goede ervaringen.

Als er al een opmerking is dan gaat het over het tempo waarin Elize spreekt, waar ik het zojuist ook over had.

Verder geven mensen aan dat ze als nieuweling erg veel aan de cursus hebben gehad. Mensen die al piano konden spelen bestempelden dit als een echte beginnerscursus, maar wel erg duidelijk en goed om de informatie weer naar boven te halen.

Dit zijn een paar reacties die ik vond:

Ik kon na 3 weken al vanaf bladmuziek spelen en dus ook lezen. Ik vind de video’s erg duidelijk, net als het overige lesmateriaal, erg tevreden er mee.

Ralph Segers

Dit was wat ik graag wilde hebben, je manier van doceren is erg aangenaam. Bedankt!

Sabine van Twillert

Vroeger kreeg ik pianoles, maar dit was behoorlijk verwaterd (Geen tijd). Omdat ik het toch weer graag wilde oppakken was ik erg blij dat ik het online kon doen. Nu kan ik de lessen volgen wanneer ik wil in uitstekende kwaliteit.

Jan Wagenaar

Ik kan nu de nummers spelen die ik leuk vind dankzij de cursus. Ik kreeg aldoor goed antwoord op mijn vragen en de uitleg in het lesmateriaal is erg goed. Wat mij betreft een aanrader!

Willemijn schipper

Mijn conclusie over deze online pianocursus

Als je kijkt naar wat je krijgt voor je geld is de online pianocursus van onlinemuziekcursus.nl de moeite waard.

Waar je rekening mee moet houden is dat dit een echte beginnerscursus is. Daar is echter de prijs ook naar, want je betaald €69,95 voor de piano cursus. Als je hem via de onderstaande kortingslink aanschaft, dan is de prijs trouwens maar €47,-

Verder leer je makkelijke liedjes spelen waarbij de basisvaardigheden de boventoon voeren. Op deze manier krijg je een goed fundament om door te groeien naar moeilijkere liedjes. Misschien dat je ook vind dat Elize wat langzaam spreekt, maar dat is ook een kwestie van smaak.

Wat mij betreft dus voor beginners zeker de investering waard.

direct naar de kortingspagina

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments