Is Steven Pruis van PianoPro te vertrouwen?

Steven Pruis van PianoProSteven Pruis is de oprichter van de online piano cursus, Piano Pro.

Als je piano wilt leren spelen, dan is het erg makkelijk als je daar begeleiding bij krijgt.

Je kunt wel veel leren van filmpjes op het internet en van andere soorten tips, maar er is niets beter dan een gestructureerde opleiding om het pianospel snel in de vingers te krijgen.

Steven Pruis heeft hier op ingespeeld met zijn cursus piano spelen die je online kunt volgen.

De vraag is natuurlijk wie Steven Pruis nou precies is en of we hem wel kunnen vertrouwen.

Ik heb het voor je uitgezocht dus lees snel verder!

Wie is Steven Pruis?

Steven Pruis is een man die geboren is in 1984 en eigenaar is van een video productiebedrijf dat Matrix Producties heet.

Matrix Producties bestaat sinds 2007 en is destijds opgericht samen met zijn vriendin. Het bedrijf is gevestigd in Veenendaal.

Steven geeft in een interview aan dat zijn echte passie bij internet marketing ligt en dat kun je wel merken ook. In feite heeft hij verschillende passies samengevoegd, je kunt namelijk erg veel video’s van zijn hand vinden op Youtube.

Dat hij goed is in het maken van video’s en deze ook onder de aandacht weet te brengen middels internet marketing, blijkt wel uit de meer dan een miljoen vieuws op Youtube.

Is Steven Pruis wel echt?

Wat je nog wel eens ziet bij online cursussen is dat de naam van de producteigenaar niet echt is.

Iemand heeft dan een goed online product gemaakt, maar wil daar niet zijn of haar eigen naam aan verbinden en gebruikt daarom een pseudoniem.

In het geval van Steven kan ik met zekerheid zeggen dat hij echt is.

Hij verstopt zich niet achter nepfoto’s en nepnamen. Dat is ook duidelijk te zien in de filmpjes die hij van zichzelf opneemt en die je op Youtube en Facebook terug kan zien. Dat is ook niet zo gek, want als iets echt je passie is, dan wil je daar ook wel voor uitkomen.

Video van Steven Pruis over het leren spelen met akkoorden

Waar het met piano spelen begon

Steven speelt al vanaf zijn 10e levensjaar piano.

Dat kun je ook wel merken in de video’s die hij opneemt. Niet alleen de passie spat van het scherm, maar zelfs een ongeoefend oor kan horen dat hij goed kan pianospelen.

Zelf geeft hij aan dat hij eerst pianolessen had gekregen op de ‘ouderwetse’ manier. Dus leren spelen op basis van bladmuziek en liedjes leren spelen die hij niet leuk vond.

Dit heeft hij als erg naar ervaren en dat heeft er toe geleid dat hij andere mensen ook piano wilde leren spelen, maar dan op een veel aangenamere manier. Hij probeert in zijn pianocursus de drempel om te leren pianospelen zo laag mogelijk te maken.

Dat betekend overigens niet dat de geoefende pianist niets aan de cursus heeft, want de cursus is zo uitgebreid dat je er ook goed mee kan doorgroeien.

Steven Pruis en PianoPro.nl

Vanaf 2007 is hij dan ook begonnen met het maken van een online pianocursus PianoPro.

Dit heeft hij jarenlang op een laag pitje laten staan en het meer ervaren als een leuk hobby project.

Jaren daarna is hij het professioneler op gaan pakken met een uitgebreide website, namelijk PianoPro.nl en inmiddels kun je wel zeggen dat het een succes is geworden: Meer dan 20.000 mensen hebben zijn pianocursus gevolgd.

Steven Pruis en Muziekschool.nl

muziekschool.nl van Steven PruisInmiddels heeft Steven Pruis een nieuw platform waar hij zich op richt en dat is Muziekschool.nl.

Daar kun je niet alleen een pianocursus volgen, maar ook een zangcursus en een gitaarcursus. Zo wordt iets dat begon als een leuke hobby een volledige muziekschool maar dan online.

Hiermee gaat hij nog een stapje verder om zijn visie uit te dragen dat muzieklessen voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar moeten worden. Een muziekschool kost namelijk al snel meer dan €1000,- per jaar en niet iedereen kan dat aan muzieklessen besteden.

Daar komt bij dat ook niet iedereen de tijd heeft om iedere week op gezette tijden naar een muziekschool te gaan.

Met de online lessen kun je dat ondervangen, omdat je helemaal zelf kan weten waar en wanneer je de muzieklessen volgt. Je hebt het in eigen handen en ook je vragen kun je ten alle tijde online stellen. Overigens heeft de kwaliteit hier niet onder te lijden, want je krijgt antwoord van muziekdocenten die professionals zijn.

Ervaringen met Steven Pruis van anderen

Als je op het internet gaat rondspeuren naar ervaringen met Steven Pruis, dan kom je er al snel achter dat deze eigenlijk alleen maar positief zijn.

Beginners zeggen bijvoorbeeld: ‘Erg duidelijk, ik heb in korte tijd leuke liedjes leren spelen’ terwijl pianodocenten het zelfs aan hun leerlingen aanraden. Wat je daarbij leest is dat de docenten het een goede aanvulling vinden op hun eigen lessen.

Dat is toch wel het mooiste compliment wat je kan krijgen als je een online cursus hebt gemaakt 🙂

Naast ‘gewone’ mensen zijn er ook bekende Nederlanders die de cursus hebben gevolgd en enthousiast zijn geraakt:

 • Sonja Bakker
 • SLAM!FM DJ Robin Leféber
 • Gordon
 • Hockey international Eva de Goede
 • Internationale DJ en muziekproducer Ricky Rivaro

Je kunt dus gerust stellen dat de mensen die ervaringen met Steven Pruis hebben eigenlijk allemaal erg positief zijn.

Dat is ook niet zo gek, want als de pianocursus je niet bevalt heb je gewoon een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. En de minder positieve ervaringen die ik tegenkwam zijn allemaal goed opgelost door Steven Pruis en zijn team.

Hoe goed is de PianoPro cursus van Steven?

Steven is het meest bekend van zijn pianocursus PianoPro.

Dit is een pianocursus waarbij je iet op de oude manier leert spelen met bladmuziek, maar op basis van akkoorden.

Op die manier kun je namelijk veel sneller leren spelen. Dat is erg belangrijk want als je een nieuwe vaardigheid aanleert, is het belangrijk dat je snel progressie maakt om voldoende motivatie te blijven houden. Alleen op die manier lukt het om door te zetten en er mee door te gaan totdat je op eenbeetje niveau bent gekomen.

Je leert nog veel meer zaken in de PianoPro cursus van Steven Pruis, ik zal er een aantal voor je opnoemen:

 • Je leert anderen te begeleiden op de piano
 • Je leert met twee handen spelen
 • Je leert naast akkoorden ook bladmuziek spelen
 • Je kunt zo veel vragen stellen als je wilt
 • Je ontvangt echt superveel instructievideo’s
 • Etc…

Steven Pruis heeft met het PianoPro concept zelfs nog in NRC Next gestaan, zie het volgende krantenartikel…

NRC Next Piano Pro

Vergeleken met andere online pianocursussen

Als je de pianocursus vergelijkt met andere pianocursussen, dan valt vooral de kwaliteit van de video’s op. Dat is natuurlijk ook niet zo gek als de maker een videoproductie bedrijf heeft.

Toch is dat niet het enige, ook als je kijkt naar hoe uitgebreid de cursus is, dan kun je er voor die prijs geen buil aan  vallen.

Mocht je overwegen om de pianocursus van Steven Pruis aan te schaffen, doe dat dan via onderstaande kortingslink, weet je in ieder geval zeker dat je niet te veel betaald.

button maximale korting op pianopro cursus

 

 

 

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments