De Casio PX 770 – Een goede beginnerspiano voor een scherpe prijs?

Dankzij een uitgebreid assortiment van digitale piano’s richt Casio zich op een breed publiek. De Casio PX 770 lijkt op voorhand vooral geschikt voor beginnende pianisten. Is dat ook het geval? Wij zijn op onderzoek uitgegaan. 

Deze digitale piano van Casio is een zogeheten instapmodel. Voor een relatief lage prijs krijg je een basispiano voorgeschoteld. Deze basispiano heeft, normaliter, wel de beschikking over de nodige functies. Dat zijn wij in ieder geval wel van Casio gewend. Deze fabrikant levert over het algemeen uitgebreide piano’s met een fraai design. Over het design van de Casio PX 770 kunnen we kort zijn: prachtig. Maar, hoe zit het met de functies, de voordelen en nadelen van deze digitale piano? Dat lees je in deze Casio PX 770 review. 

Casio PX 770 review

In deze Casio PX 770 review ontdek je of dit een goede beginnerspiano is om mee te starten, of beter van niet.

Wat krijg je als je de Casio PX 770 koopt?

Bij het aanschaffen van een piano is het altijd aan te raden om op de meegeleverde accessoires te letten. Bij deze digitale piano van Casio krijg je de volgende onderdelen standaard meegeleverd: 

 • Een handleiding
 • Een lessenaar
 • Een adapter

Uiteraard krijg je ook het onderstel en de pedalen – zoals op de foto afgebeeld – standaard meegeleverd. Deze maken standaard deel uit van de digitale piano. 

Alle functies van deze digitale piano op een rij

Een belangrijke vraag in deze review is of de Casio PX 770 over de gewenste functies beschikt. In onderstaande lijst kan je een totaaloverzicht van de aanwezige functies vinden:

 • 88 Toetsen met Hammer Mechaniek II (Tri-sensor), synthetisch ebben/ivoor toetsen
 • 19 Sounds
 • Multi-dimensional morphing AiR klankregeling
 • 128-Stemmige polyfonie
 • Split en layer functie
 • DSP
 • Chorus
 • Reverb
 • Brilliance
 • MIDI Recording 2 sporen/1 nummer
 • Concert play
 • Hammer repsonse
 • Demper-resonantie
 • Transposer
 • Metronoom
 • Duet mode
 • 3 Pedalen
 • 2 koptelefoonaansluitingen
 • USB to Host
 • Luidsprekers: 2 x 8W 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Bij een digitale piano wil je enerzijds dat de toetsen prettig aanvoelen. Anderzijds wens je dat jouw toets aanrakingen voor natuurlijke en zuivere klanken zorgen. Bij deze digitale piano van Casio is dat zeker het geval. Het Tri-sensor II Scale Hammer Action klavier zorgt voor een unieke speelbeleving. Je speelt op een digitale piano, maar je hebt het gevoel dat je op een authentieke piano aan het spelen bent. 

Bijkomend voordeel bij dit klavier is dat je aanslaggevoeligheid zelf kunt bepalen. Uiteindelijk zorgt dit voor rijke en fraaie klanken. Dat wordt ook verkregen door de ingebouwde krachtige speakers en de realistische resonantie-simulatie. Dit wordt weer verkregen door de populaire AiR toongenerator. 

Bij aanschaf van deze digitale piano krijg je standaard een sustain pedaal meegeleverd. Met dit pedaal ben je in staat om nóg meer gevoel in de toetsaanslagen leggen. 

Dankzij de Duet Mode (Split functie) kan je bovendien met twee mensen tegelijkertijd op de piano spelen. Handig als je samen met een ander wilt oefenen. Daarbij heb je ook nog eens de beschikking over 19 andere instrumentgeluiden. Deze instrumentgeluiden kan je toewijzen aan een bepaald deel van de piano. Onder deze instrumentgeluiden vallen onder andere geluiden van elektrische piano’s, van strijkers, van orgels en van concertvleugels.

Tot slot willen we nog benoemen dat deze piano twee hoofdtelefooningangen heeft. Je kunt zodoende een hoofdtelefoon inpluggen en in alle rust van de prachtige klanken genieten. Je buren en medebewoners hebben zodoende ook geen ‘last’  van de heldere klanken uit deze digitale piano. 

Wat minder goed is aan de PX 770

Bij deze digitale piano hebben we eigenlijk maar één nadeel weten te ontdekken. Dit nadeel heeft betrekking op de afwezigheid van een display. Bij nagenoeg alle hedendaagse digitale piano’s is een fraai display aanwezig. Dit display stelt jou in staat om snel en nauwkeurig allerlei instellingen aan te passen. De Casio PX 770 heeft helaas geen display. Het instellen van allerlei instellingen gaat daardoor iets omslachtiger.

De accessoires die je aan deze piano kan toevoegen

Wil je graag optimaal gebruik maken va neen digitale piano? Dan is het simpelweg noodzakelijk om meerdere accessoires in huis te halen. Daaronder vallen onder andere een sustain pedaal en een lessenaar. Deze twee accessoires krijg je standaard meegeleverd bij deze digitale piano. Je kunt er altijd nog voor kiezen om onderstaande accessoires separaat aan te schaffen:

Pianobank 

Met een pianobank verkrijg je een optimale zithouding ten opzichte van de piano. Hierdoor belast je jouw lichaam minder en kan je jouw polsen/handen/vingers en benen perfect bewegen om het optimale uit jouw pianospel te halen.

Bekijk hier bijpassende pianobank met reviews op Bax-shop.nl >>

Hoofdtelefoon

Deze digitale piano heeft twee hoofdtelefoonaansluitingen. Sluit een hoofdtelefoon op de piano aan en geniet intens van de prachtige klanken. Je bent hiermee andere mensen ook niet tot last.

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 29 reviews op Bax-shop.nl >>

Lessenaar lamp

Zoals gezegd krijg je standaard een lessenaar meegeleverd. In het donker kan je echter niet meer het bladmuziek op de lessenaar lezen. Dat los je makkelijk op door een lessenaar lamp aan te schaffen.

Bekijk hier bijpassende lessenaar lamp met 32 reviews op Bax-shop.nl >>

De Casio PX 770 kopen? Prijs en uitvoeringen

Heb je naar aanleiding van deze – positieve – review interesse in de Casio PX 770 gekregen? Dan wil je ongetwijfeld inzicht krijgen in de verschillende uitvoeringen en prijzen. In onderstaande lijst kan je deze informatie vinden: 

 • Casio PX-770BK – in het zwart uitgevoerd - € 659,00
 • Casio PX-770WE – in het wit uitgevoerd - € 659,00
 • Casio PX-770BN – in het bruin uitgevoerd - € 649,00 

Waar gaat jouw keuze naar uit? Naar een maagdelijke witte piano? Of vind jij dat een piano in het zwart uitgevoerd moet zijn? Bij deze digitale piano is de keus aan jou. 

Conclusie van deze Casio PX 770 review

Aan het einde van deze review delen we graag onze complimenten uit aan Casio. Men heeft het wederom voor elkaar gekregen om een perfecte piano voor een beginnende pianist te ontwikkelen. Deze piano heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding, herbergt de gewenste/juiste functies en kan naar wens uitgebreid worden met verschillende accessoires. Al met al een prima piano voor een beginnend pianist om kennis te maken met het pianospel. 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments