Een review van Casio PX 870. Is hij zijn geld waard?

Als beginnend pianist heb je de keus uit vele piano’s. Op onze website bespreken wij veel piano’s in de vorm van een review. Dat doen we in dit geval ook voor de Casio PX 870. Op welke manieren weet deze piano zich te onderscheiden? Is het de moeite waard om deze piano aan te schaffen? Of kan je je geld beter aan een andere piano besteden? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben onderstaande review voor je geschreven. Daarmee krijg je een duidelijk antwoord op de vraag van dit artikel: is de Casio PX 870 zijn geld waard? 

Als we naar de Casio PX 870 kijken, zien we dat dit de opvolger van de Casio PX 860 was. De Casio PX 860 was bij veel mensen bijzonder geliefd. De druk was dan ook groot bij Casio om de opvolger nóg beter te maken. De uitstraling van de Casio PX 870 is bijzonder indrukwekkend te noemen. De piano heeft een prachtige zwart-witte kleurstelling en ziet er vrij luxe uit. Dat is onder andere te danken aan de houten textuur. Maar, bij een piano draait het uiteraard niet alleen om de uitstraling. Hoe staat het ervoor met de functies, meegeleverde accessoires en overige belangrijke aspecten? Je leest het hieronder in deze Casio PX 870 review! 

Casio PX 870 review

In deze Casio PX 870 review ga je ontdekken of dit de digitale piano is waar jij voor moet kiezen

Wat krijg je als je de Casio PX 870 koopt?

Bij aanschaf van de Casio PX 870 levert Casio meerdere accessoires mee. Dat is direct een absoluut pluspunt. Je krijgt onder andere een voedingsadapter, een muziekboek, een bladmuziekstandaard, een hoofdtelefoonhaak, een onderstel en een 3-pedalen unit meegeleverd. Dankzij deze meegeleverde accessoires kan je eigenlijk direct van start gaan met de Casio PX 870. 

Alle functies van de Casio PX 870

Over het algemeen weet Casio hun piano’s altijd rijk uit te rusten. Daarmee bedoelen we dat de piano’s veel functies bevatten. Is dat ook het geval bij de Casio PX 870? Wij hebben in onderstaande lijst alle functies van de Casio PX 870 uiteengezet: 

 • 88 toetsen met Hammer Mechaniek II (Tri-sensor) synthetisch ebbenhout/ivoor-feel
 • 19 sounds
 • Multi-dimensional morphing AiR klankregeling
 • Volume sync EQ en headphone mode
 • 256-stemmige polyfonie
 • Audio opnemen/afspelen
 • Split en layer functie
 • DSP
 • Chorus
 • Reverb
 • Brilliant
 • Concert play
 • Hammer-response
 • Demper-resonantie
 • Snaren-resonantie
 • Transposer
 • Metronoom
 • Duet mode
 • 3 pedalen
 • 2 koptelefoonaansluitingen
 • USB to host
 • USB to device 

Deze lijst laat eigenlijk direct zien dat óók deze piano rijk uitgerust is door Casio. Laten we verder inzoomen op enkele van de belangrijkste functies. 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Iets wat direct bij de Casio PX 870 opvalt, is de hoogwaardige klank. Deze digitale piano weet een prachtige klank te fabriceren. Dat is onder andere te danken aan de hoge polyfonie van 256 stemmen. Deze polyfonie zorgt ervoor dat de klank van hoge kwaliteit is én blijft.  

Ook het ingebouwde luidsprekersysteem draagt bij aan de prachtige klanken. Met dit luidsprekersysteem heb je het idee dat je jouw eigen concert aan het volgen bent. Het luidsprekersysteem is vrij bijzonder te noemen. Dat komt onder andere doordat Casio op een speciale manier het geluid tot uiting laat komen. Het geluid wordt bij deze digitale piano namelijk, net als bij een akoestische piano, naar verschillende kanten gestuurd. Hierdoor is het net alsof je op een echte akoestische piano aan het spelen bent. 

Daarnaast willen we graag de 88 Hammer Action-toetsen aanstippen. Deze toetsen zorgen voor een perfecte look and feel. De toetsen zien er fraai uit en zijn bedekt met ebbenhout- en ivoorstijl. Hierdoor voelen je vingers altijd hetzelfde profiel aan. Deze toetsen hebben bovendien zeer nauwkeurige sensoren. Door die sensoren pakt de digitale piano alle kleine aanrakingen op. Het gevolg? De piano reageert perfect op je dynamische spel. 

Tot slot willen we ook nog graag de 19 pianoklanken benoemen. De piano kan deze 19 pianoklanken erg realistisch tot uiting laten komen. Hierbij kan je onder andere van de klanken van orgels, van strijkers, van een elektrische piano en van concertvleugels genieten. 

Wat minder goed is aan de Casio PX 870

Zoals je hierboven kunt lezen, is de Casio PX 870 een behoorlijk uitgebreide piano. Daarbij zijn we ook onder de indruk van bepaalde functies, zoals de toetsen en de ultieme klankbeleving. Maar, heeft de Casio PX 870 ook nog nadelen? Nou, qua functies en functionaliteiten eigenlijk vrij weinig. 

Het enige wat beter had gekund, is de handleiding. De handleiding is behoorlijk summier te noemen. Op het internet doen dan ook verhalen de ronde dat sommige mensen moeite hebben om specifieke aansluitingen te vinden. Als de handleiding iets uitgebreider zou zijn geweest, zou dat probleem simpel voorkomen zijn. 

Lees hier 2 reviews van andere gebruikers op Bax-shop.nl >>

De accessoires die je aan de PX 870 kan toevoegen

Als beginnend pianist stel je aan het begin ongetwijfeld niet al te veel eisen. Als je het piano spel echter steeds meer onder de knie krijgt, kan dat flink gaan veranderen. Mede daarom is het bij alle piano’s mogelijk om extra accessoires toe te voegen. Dat is ook het geval bij de Casio PX 870. Over welke accessoires we het dan zoal hebben? Je vindt het hieronder:

Pianokruk

Voor een optimale bediening van de piano is het belangrijk dat je de goede houding aanneemt. Dat geldt niet alleen voor je vingers en handen, maar ook voor je rug. Met behulp van een kruk kan je de perfecte zithouding verkrijgen.

Bekijk hier bijpassende pianokruk met 38 reviews op Bax-shop.nl >>

Pianobank

Bovenstaand verhaal geldt in feite ook voor een pianobank. Over het algemeen is een pianobank echter iets comfortabeler dan een kruk.  

Bekijk hier bijpassende pianobank met reviews op Bax-shop.nl >>

Hoofdtelefoon

De Casio PX 870 heeft de beschikking over een hoofdtelefoonaansluiting. Dan heb je uiteraard ook een hoofdtelefoon nodig. Door een hoofdtelefoon aan te sluiten op de piano, kan je het geluid compleet ‘voor jezelf houden’. Dat draagt ook bij aan de beleving tijdens het spelen op de piano. 

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 52 reviews op Bax-shop.nl >>

Lessenaarlamp

Met een lessenaarlamp ben je in staat om het bladmuziek te verlichten. Met name in donkere ruimtes kan het lastig zijn om het bladmuziek af te lezen. Door een lessenaarlamp te gebruiken, is dat niet langer een probleem.

Bekijk hier bijpassende lessenaarlamp met 28 reviews op Bax-shop.nl >>

Casio PX 870

De Casio PX 870 komt rijk uitgerust en heeft het voorkomen van een akoestische piano

De Casio PX 870 prijs en uitvoeringen

Je kan kiezen uit enkele varianten van de Casio PX 870. Hieronder kan je de gehele lijst vinden, inclusief huidige bijbehorende prijzen: 

 • Casio PX-870WE: € 835,00
 • Casio PX-870BK: € 839,00
 • Casio PX-870BN: € 929,00

Het verschil tussen deze varianten is terug te vinden in de kleurstelling. De Casio PX-870WE is wit, de Casio PX-870BK is zwart en de Casio PX-870BN is bruin. 

Conclusie van deze Casio PX 870 review

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze Casio PX 870 review. Is deze digitale piano de aanschaf waard? Ja, absoluut. Casio heeft wederom ontzettend goed werk geleverd. Dankzij de uitgebreide functies, de prachtige klanken en de meegeleverde accessoires is deze piano absoluut de moeite waard. Deze piano stelt elke beginnende pianist in staat om de kneepjes van het vak snel onder de knie te krijgen!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments