Roland F 140R review – Een betaalbare topklasse piano?

Voor beginnende pianisten staat de Roland F 140R ongetwijfeld op de lijst van mogelijke aankopen. Past deze piano bij een beginnende pianist? Vinden wij de Roland F 140R een betaalbare digitale piano van topklasse? Je leest het in onderstaande review. 

De Roland F 140R staat te boek als een uitgebreide en prettige digitale piano. Een digitale met vele functies en ook een zeer fraai design. Dat is sowieso iets wat ze bij Roland wel kunnen. Recent hebben wij ook reviews geschreven over andere piano’s van dit merk; de Roland FP-90, Roland RP 102 en Roland FP60 kwamen allen goed uit de bus. Geldt dat ook voor de Roland F 140R? Na het lezen van dit artikel weet je of deze piano geschikt is voor een beginnende pianist.

Roland F 140R review

In deze Roland F 140R review ga je ontdekken of deze digitale piano voor jou geschikt is

Wat krijg je als je de Roland F 140R koopt?

Graag willen we allereerst kijken naar datgene wat je geleverd krijgt. Welke accessoires krijg je zoal meegeleverd? Je krijgt sowieso een uitgebreide handleiding, veiligheidsinstructies, een kabel voor de stroomadapter, een hoofdtelefoonhaak, een schroeven set en een stabilisator meegeleverd.

Ook krijg je nog een handleiding voor de assemblage. Al met al krijg je dus het complete pakket geleverd bij de Roland F 140R. Wel merken we direct op dat er enkele accessoires zijn die je in een later stadium toe kunt voegen. Door die accessoires toe te voegen, kan je nog meer uit deze piano halen. We benoemen deze accessoires hieronder bij het kopje ‘De accessoires die je aan de F 140R kan toevoegen’.

Alle functies van de Roland F 140R

De Roland F 140R is in de basis een behoorlijk uitgebreide digitale piano. Welke standaardfuncties zitten er zoal op? Welke kenmerken c.q. specificaties heeft deze piano? We hebben de belangrijkste kenmerken en standaardfuncties in onderstaande lijst uiteengezet: 

 • 88 toets (PHA-4 Standard) klavier
 • Escapement + Ivory Feel
 • SuperNatural-pianoklank
 • 316 instrumentklanken
 • 72 + 2x variations Rhythms
 • 128-stemmige polyfonie
 • USB to Host / USB to Device, Bluetooth
 • Songrecorder / geheugen: 10 songs
 • 2 speakers, versterker 2x 12 Watt
 • Milieubewuste Auto-Off functie

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Welke functies maken de Roland F 140R nou écht bijzonder? Dat is onder andere de SuperNatural Piano klankgenerator. Deze klankgenerator zorgt ervoor dat de F 140R de rijke klanken van een akoestische piano kan leveren. Als je op deze piano aan het spelen bent, is het dan ook net alsof je op een akoestisch instrument aan het spelen bent.

De klankgenerator van Roland weet het geluid ongelooflijk goed na te bootsen. Om dit te bereiken, maakt Roland onder andere gebruik van de allernieuwste technologieën op het gebied van sensoren. 

Daarnaast willen we ook graag de groeimogelijkheden benoemen. Met de Roland F 140R cb is het namelijk écht mogelijk om te gaan groeien. Je kunt je pianokwaliteiten in een relatief kort tijdsbestek naar een hoger niveau tillen.

Dat komt onder andere doordat je via een Bluetooth verbinding je smartphone aan de piano kunt koppelen. Daardoor kan je gebruik maken van muziekapps, zodat je zeer efficiënt je niveau op kunt krikken. Ook kan je een computer aansluiten middels de USB poort en heeft de Roland F 140R een ingebouwde opnamefunctie.

 Tot slot willen we de toetsen (het klavier) van deze digitale piano nog even benoemen. Het klavier betreft namelijk het PHA-4 Standard-Klavier; dit klavier wordt óók bij de topmodellen van Roland gebruikt. De 88 toetsen zijn gewogen en bieden je een ongeëvenaarde speelervaring.

Wat minder goed is aan de Roland F 140R

Brengt de Roland F 140R cb ook nog specifieke nadelen met zich mee? We zijn genoodzaakt om te zeggen dat dit niet het geval is. Her en der vinden we echter meningen dat het geluid van de digitale piano niet al te warm klinkt. Daar kunnen we ons deels in vinden. Het is hierbij echter maar net wat je gewend bent en waar je voorkeur naar uit gaat. Dit is dus voornamelijk op persoonlijke smaak gebaseerd en is dan ook niet een nadrukkelijk nadeel aan de Roland F 140R. 

Lees hier ervaringen van andere gebruikers op Bax-shop.nl >>

De accessoires die je aan de F 140R kan toevoegen

We zeiden bij het kopje ‘Wat krijg je als je de Roland F 140R koopt’ al dat je meerdere accessoires toe kan voegen. De belangrijkste accessoires hebben we in onderstaande lijst opgesomd met daarachter een korte toelichting:

Lessenaarlamp

Met een lessenaarlamp kan je een perfect zicht op je bladmuziek krijgen. Met name als je in het donker wenst te spelen, is dit een welkome aanvulling op de Roland F 140R cb.

Bekijk hier bijpassende lessenaarlamp met 28 reviews op Bax-shop.nl >>

Hoofdtelefoon

De Roland F 140R heeft een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Maak daar dan ook gretig gebruik van! Je kunt daarbij ook nog gebruik maken van het Headphones 3D Ambience-effect. Hiermee creëer je een zeer rijke sound die je alleen met je hoofdtelefoon op kunt horen.

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 10 reviews op Bax-shop.nl >>

Pianobank

Een optimale zithouding is een basisbeginsel bij het spelen op een piano. Hiermee kan je het optimale resultaat behalen en het is ook nog eens gezond voor je lichaam. Met een pianobank ben je in staat om een perfecte zithouding te verkrijgen.

Bekijk hier bijpassende pianobank met reviews op Bax-shop.nl >>

Roland F 140R

De Roland F 140R is er ook in het wit (voor degenen die daarvan houden)

Waar je de Roland F 140R het beste kan kopen

Heeft deze review je over de streep getrokken? Wil jij ook één van de trotse eigenaren van een Roland F 140R cb worden? Dan hoef je nog maar één ding te doen: de piano aan te schaffen. Waar je dat het beste kunt doen? Bij de Bax-shop. De Bax-shop levert de Roland F 140R onder gunstige voorwaarden.

Daarnaast is deze (web) winkel gespecialiseerd in het leveren van piano’s. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, staan de gespecialiseerde medewerkers dan ook graag voor je klaar. Ook voor het kopen van allerlei accessoires is deze winkel het juiste adres.

De Roland F 140R prijs en uitvoeringen

Je hebt de keus uit twee uitvoeringen van de Roland F 140R:

 • De Roland F 140R CB: de toevoeging CB staat hierbij voor de kleur ‘Contemporary Black’. Als je voor deze uitvoering kiest, ga je dan ook voor een piano die volledig in het zwart uitgevoerd is.
 • De Roland F 140R WH: hierbij staat de toevoeging ‘wh’ voor white. Als je voor deze uitvoering kiest, ga je voor een piano die volledig in het wit uitgevoerd is.

De Roland F 140R CB kost bij de Bax-shop € 1055,00. De Roland F 140R WH kost € 1089,00. Waar gaat jouw keuze naar uit? Wil je het liefste een zwarte of een witte piano? Bij de Roland F 140R heb je de keus.

Conclusie van deze Roland F 140R review

We zijn alweer aan het einde gekomen van de Roland F 140R review. Al met al kunnen we concluderen dat dit een prachtige, veelzijdige en zeer interessante digitale piano is. De functies zijn allen zeer uitgebreid en werken fantastisch. Bovendien kost de Roland F 140R relatief gezien niet al te veel geld. We kunnen dan ook niets anders dan het volgende concluderen: we kunnen de aanschaf van de Roland F 140R absoluut aanraden. Voor elke beginnende pianist heeft deze piano een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments