Een review van de Roland FP 10. Is dit instapmodel z’n geld waard?

Voor een beginnend pianist is het aan te raden om naar een instapmodel piano te kijken. Dergelijke piano’s zijn niet al te prijzig, terwijl ze wél de basisfuncties bevatten. Basisfuncties waarmee je het pianospel goed onder de knie kunt krijgen. Als we het over een instapmodel hebben, spreken we onder andere van de Roland FP 10. In deze review kijken we naar de functies, voordelen en nadelen van deze piano. Is het de moeite waard om de Roland FP 10 te kopen? Dat lees je aan het einde van deze review! 

Het assortiment van Roland is tamelijk uitgebreid te noemen. Men levert high-end piano’s, maar ook zeker piano’s voor de beginnende pianisten. De Roland FP 10 is daar een treffend voorbeeld van. Bij de ontwikkeling van deze piano heeft Roland zich puur op de beginnende pianist gefocust. Het ontwerp en de functies zijn dan ook op maat gemaakt voor beginners.

Roland FP 10 review

Ontdek in deze review of de Roland FP 10 een goede beginnerspiano voor je is

Wat krijg je als je de Roland FP 10 koopt?

Bij de aanschaf van een piano moet je op meerdere facetten letten. We hebben het hierbij over de functies, over de prijs én over de meegeleverde accessoires. Als je deze piano van Roland koopt, krijg je meerdere accessoires standaard meegeleverd: 

 • Handleiding
 • Lessenaar
 • Adapter
 • Netsnoer
 • Demperpedaal 

Alle functies van deze digitale piano op een rij

Normaliter staat Roland bekend om de uitgebreide piano’s. Heeft de Roland FP 10 ook veel functies? We hebben alle functies van deze digitale piano op een rijtje gezet: 

 • Super NATURAL Piano-klankbron
 • 88 toets PHA-4 standard “Ivory Feel” met drukpunt 
 • 15 sounds
 • 96-stemmig polyfoon
 • Dual/Split mode
 • Bluetooth MIDI
 • Verbinding met Piano Partner 2-app mogelijk
 • 2 speakers, 2 x 6 watt versterking
 • DC In, USB A/B, 1x stereo mini jack 

Deze digitale piano is lang niet zo uitgebreid als andere varianten van Roland. Maar, daar is het prijskaartje dan ook naar. De Roland FP 10 is tenslotte vele malen voordeliger dan andere varianten van Roland, zoals de FP 30, FP 60 en FP 90. We durven te stellen dat de Roland FP 10 een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding heeft voor beginnende pianisten. 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Wat is nou echt belangrijk voor een beginnende pianist? Uiteraard dat je op een goede manier les kunt krijgen. Dat is absoluut mogelijk bij deze digitale piano. Je hebt bij deze piano namelijk de beschikking over een Dual Mode. Dit betekent dat je het klavier in twee delen op kunt splitsen. Je kunt dus samen met je leraar aan de piano plaatsnemen; jullie hebben vervolgens beide de helft van het klavier tot je beschikking. Onze ervaring leert dat deze modus absoluut bij draagt aan het ontwikkelen van je kwaliteiten. 

Daarnaast willen we ook graag de toetsen aanstippen. De Roland FP 80 heeft een PHA-4 Standaard klavier met 88 toetsen. Deze toetsen maken gebruik van een hamermechaniek en brengen dan ook een authentieke piano-touch met zich mee. Dankzij de Super NATURAL Piano-klankgenerator (specialiteit van Roland) verkrijg je een rijke en fraaie klank. 

Tot slot willen we ook graag benoemen dat je meerdere uitbreidingsmogelijkheden hebt. Je kunt de piano middels Bluetooth verbinden en zodoende kan je ook connectie maken met de Piano Partner 2-app. Ook dit draagt bij aan het leerproces. 

Wat minder goed is aan de FP 10

‘Onverslaanbare prestaties, ongelooflijke prijs’; op die manier omschrijft Roland de FP 10 op hun eigen website. Kunnen wij ons hier vinden? Deels. We hebben namelijk ook enkele nadelen weten te ontdekken. Zo is het jammer dat deze digitale piano zonder onderstel geleverd wordt. Je moet dit onderstel dus altijd nog separaat aanschaffen of je moet op een andere manier een onderstel weten te creëren. 

Daarnaast hadden de speakers ook iets beter gekund. Desalniettemin is de Roland FP 10 in staat om hoogwaardige en rijke klanken te leveren. Gezien het prijskaartje zijn we dan ook van mening dat dit nadeel niet al te zwaarwegend is. 

Lees ervaringen van anderen op Bax-shop.nl >>

De accessoires die je aan deze piano kan toevoegen

Bij een instapmodel is het belangrijk dat je de piano gaandeweg uit kunt breiden. Is dat mogelijk bij deze digitale piano van Roland? Ja, absoluut. Je kunt onder meer de volgende accessoires aan de piano toevoegen: 

Onderstel 

Zoals we als nadeel al benoemden, wordt deze piano standaard zonder onderstel geleverd. Als accessoire is het zeker aan te raden om voor een onderstel te kiezen. Daarmee verkrijg je simpelweg een stabiele basis voor de piano.

Bekijk hier bijpassende onderstel met reviews op Bax-shop.nl >>

Roland FP 10 kopen

Met onderstel krijgt deze digitale piano net even wat meer 'looks'

Hoofdtelefoon

De Roland FP 10 heeft een input aansluiting voor een hoofdtelefoon. Met het koppelen van de hoofdtelefoon kan je in je eentje genieten van de rijke klanken.

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 112 reviews op Bax-shop.nl >>  

Pedaal

Deze digitale piano wordt standaard met een demperpedaal geleverd. Je kunt er echter voor kiezen om een uitgebreid/beter sustain pedaal aan te schaffen.

Bekijk hier bijpassende pedaal met 18 reviews op Bax-shop.nl >>  

Draagtas

De piano is behoorlijk compact en daardoor geschikt om naar elke gewenste locatie mee te nemen. Met deze draagtas bescherm je de piano te allen tijde perfect.

Bekijk hier bijpassende draagtas met 8 reviews op Bax-shop.nl >>

De Roland FP 10 kopen? Prijs en uitvoeringen

Wil je de Roland FP 10 kopen? Dan heb je weinig keus; deze piano wordt namelijk maar in één variant/kleurstelling geleverd. De Roland FP-10 BK is standaard in het zwart uitgevoerd en heeft een prijskaartje van € 431,00. 

Conclusie van deze Roland FP 10 review

We gaven het in deze review al snel toe: deze digitale piano heeft een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Gezien het prijskaartje zijn we ontzettend onder de indruk van de functies, de kwaliteit en alle uitbreidingsmogelijkheden. Voor elke beginnende pianist is dit instapmodel absoluut de moeite waard. Je kunt perfect leren dankzij de koppelingsmogelijkheden met apps en dankzij de Dual modus. Het klavier is van hoge kwaliteit, de klanken zijn rijk en de piano is ook nog eens compact/licht. Wat wens je nog meer?  

Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je standaard géén onderstel meegeleverd krijgt. Gelukkig biedt Roland wel een onderstel, de Roland KSCFP10, aan; dit onderstel is op maat gemaakt voor deze digitale piano. Hoe dan ook is deze digitale piano absoluut z’n geld waard! 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments