Een Roland FP 60 review. Is hij echt zo goed als wordt gezegd?

Roland is één van de betere fabrikanten van (digitale) piano’s. Veel mensen zijn dan ook onder de indruk van de Roland FP 60. Maar, is dat ook écht zo? Hebben deze mensen gelijk en is dit een bijzonder goede piano?

Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben onderstaande review geschreven. In deze review zijn wij uitgegaan van de situatie waarin beginnende pianisten op zoek naar een geschikte piano zijn. Is een Roland FP 60 in dat geval een juiste aankoop? Je leest het hieronder! 

Roland FP 60 review

Ontdek in deze review of de Roland FP 60 een goede keuze voor je is

Wat krijg je als je de Roland FP 60 koopt?

Laten we allereerst beginnen met het kijken naar de meegeleverde accessoires. Welke accessoires krijg je standaard meegeleverd? Allereerst krijg je een uitgebreide handleiding meegeleverd. Ook een AC adapter, een stroomkabel, een bladmuziekstandaard en een DP-10 pedaal worden standaard meegeleverd.

Als je deze digitale piano in ontvangst neemt, kan je eigenlijk direct van start gaan. Je hebt tenslotte alle benodigde accessoires reeds in huis. Uiteraard kan je in een later stadium nog extra accessoires aanschaffen, maar daarover later meer in deze Roland FP 60 review.

Alle functies van de FP 60

De Roland FP 60 bk, afkorting ‘bk’ staat voor ‘black’, is een behoorlijk uitgebreide piano. Daarmee bedoelen we dat deze digitale piano ongelooflijk veel functies heeft. Sommige functies zijn uitermate geschikt voor beginnende pianisten, terwijl je andere functies pas in een later stadium gaat gebruiken. In ieder geval vind je onderstaande functies terug op de Roland FP 60:

 • SuperNATURAL Piano klankgenerator met 288-stemmige polyfonie 
 • PHA-4 klavier met Escapement en 88 Ivory Feel-toetsen 
 • Draadloze verbinding met smartphone of tablet mogelijk via bluetooth
 • Geavanceerd ingebouwd luidsprekersysteem 
 • Bevat vele klanken, onder meer elektrische pianoklanken, klanken van strijkers en klanken van orgels
 • Roland Piano Partner 2-app om je oefensessies uit te breiden en te verbeteren
 • Driebands EQ met bijbehorende bedieningsknoppen op het frontpaneel
 • 2 speakers, 2 x 13Watt versterking
 • USB-to-host, USB-to-device, Bluetooth
 • Mini Jack input, Jack stereo output
 • Compatibel met de RPU-3 pedaaleenheid (3 pedalen) 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

We willen allereerst iets over de speakers vertellen. In de Roland FP 60 zitten twee speakers ingebouwd met 2 x 13 watt versterking. Deze speakers geven een bijzonder helder en rijk geluid. Mede hierdoor kan je de Roland FP 60 bk perfect in huis, in een klaslokaal, in de studio of op het podium gebruiken. Onder meer dankzij deze speakers kan je de digitale piano op een multifunctionele manier gebruiken. 

Overigens zijn de klanken die uit de FP 60 komen vergelijkbaar met de klanken van een akoestische piano. Dat is onder meer te danken aan de Roland SuperNATURAL sound-engine. Dit systeem zorgt ervoor dat, met behulp van ingewikkelde formules, continue de juiste klanken ten gehore worden gebracht.  

Daarnaast heb je ook nog de beschikking over een bluetooth verbinding. Dankzij deze draadloze verbinding kan je jouw smartphone of tablet met de digitale piano verbinden. Zo is het ook mogelijk om muziek te streamen. 

Ook heeft de Roland FP 60 bk veel klanken binnenboord. Zo kan je de klanken van orgels, de klanken van strijkers en elektrische pianoklanken ten gehore laten brengen. Tevens heb je de beschikking over meerdere begeleidingsstijlen, zodat je allerlei muziekgenres kunt spelen.  

Wat minder goed is aan de Roland FP 60

Hebben we ook nog nadelen aan deze digitale piano weten te ontdekken? Ja, toch wel. Zo is het spijtig dat de piano niet afsluitbaar is. Op het moment dat je deze langere tijd niet gebruikt, kan stof zich meester hebben gemaakt van de digitale piano. We willen je dan ook graag aanraden om de digitale piano af te dekken indien je deze (langere tijd) niet gaat gebruiken. 

Verder moeten we bekennen dat we geen nadelen aan deze digitale piano hebben ontdekt. Dat belooft veel goeds dus! 

Lees hier ervaringen van andere gebruikers op Bax-shop.nl >>

De accessoires die je aan de FP 60 kan toevoegen

Je hebt hierboven kunnen lezen dat je meerdere accessoires al standaard meegeleverd krijgt. Zo krijg je een AC adapter, de handleiding, een stroomkabel, een bladmuziekstandaard en een DP-10 pedaal standaard meegeleverd. De kans bestaat echter dat je na verloop van tijd óók andere accessoires toe wilt voegen. Dat is gelukkig mogelijk. 

Onderstel 

Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een onderstel aan te schaffen. Met dit onderstel verkrijg je altijd een juiste zithouding. Dat is ontzettend belangrijk, mede voor je gezondheid. Daarnaast zorgt het onderstel ervoor dat je de juiste zithouding hebt, zodat je pianospel ook tot in perfectie uitgevoerd kan worden.

Bekijk hier bijpassend onderstel met reviews op Bax-shop.nl >>

Hoofdtelefoon

Tijdens het spelen op de piano wil je wellicht soms als enige genieten van het geluid. In dat geval kan je een hoofdtelefoon aanschaffen en deze op de piano aansluiten. Daarmee ben je ook andere mensen niet tot last en kan je tot ’s avonds laat oefenen op de Roland FP 60 bk.

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 48 reviews op Bax-shop.nl >>

Statief 

Je kunt ook nog kiezen voor de aanschaf van een Innox KB Pro keyboard statief. Op dit statief kan je de digitale piano neerzetten. Een voordeel hiervan is dat je de hoogte van het statief in kunt stellen, zodat de digitale piano altijd op de juiste hoogte zit. Let bij het aanschaffen van een keyboard statief wel op het gewicht van de digitale piano. De Roland FP 60 weegt gelukkig maar 19 kilogram en is daarmee voor veel keyboard statieven geschikt.

Bekijk hier bijpassend statief met reviews op Bax-shop.nl >>

Roland FP 60 bk

De FP 60 bk staat voor 'black', de meest gekozen zwarte uitvoering.

Waar je de Roland FP 60 het beste kan kopen

Ben je op zoek naar een winkel waar je de Roland FP 60 kunt kopen? Dan raden wij de Bax-shop aan. Bij de Bax-shop kan je de Roland FP 60 niet alleen voor een interessante prijs kopen. Nee, je kunt ondertussen ook genieten van de kennis van de medewerkers van de Bax-shop. Zij kunnen je dan ook perfect adviseren over mogelijke extra accessoires. Deze accessoires kan je vervolgens ook bij de Bax-shop kopen, aangezien zij een ontzettend uitgebreid assortiment hebben. Kortom: schaf de FP 60 bij de Bax-shop aan en geniet van de expertise en een interessant prijskaartje.

De Roland FP 60 prijs en uitvoeringen

In deze Roland FP 60 review hebben we deze digitale piano op twee manieren genoemd. Je bent de benaming FP 60 en FP 60 bk tegenkomen. Deze benamingen hebben betrekking op dezelfde uitvoering. De toevoeging ‘bk’ geeft alleen aan dat de kleur van de piano zwart is. Voor de Roland FP 60 betaal je bij de Bax-shop een bedrag van € 1345. 

Conclusie van deze Roland FP 60 review

Voor de beginnende pianist is dit één van de betere digitale piano’s. De piano heeft ongelooflijk veel functies en is bijzonder prettig in gebruik. Al met al dus een prima aankoop. 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments