De Roland FP-90 review. Is dit instrument het kopen waard?

Ben je op zoek naar een digitale piano met bijzonder veel mogelijkheden? Dan heb je de keuze uit meerdere varianten. Een van de varianten is de Roland FP-90. Hoe goed is deze digitale piano? Is het de moeite waard om deze piano aan te schaffen?

Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben onderstaande onafhankelijke review gekregen. Lees snel deze Roland FP-90 review door om te kijken of deze digitale piano het kopen waard is.

Laten we allereerst kijken naar wat de Roland FP-90 is. Het is een digitale piano die binnen het assortiment van Roland past. Deze fabrikant levert vele verschillende (digitale) piano’s, waarbij de nadruk op kwaliteit ligt.

Over de Roland FP-90 kunnen we kort zijn op het gebied van kwaliteit: dat is prima in orde. Maar, hoe zit het met de overige aspecten? Denk hierbij aan functies, aan accessoires en aan aansluitingen. Je leest het hieronder!

Roland FP 90 review

In deze Roland FP 90 review ga je ontdekken of deze digitale piano wat voor je is

Wat krijg je als je de Roland FP-90 koopt?

Bij aanschaf van de Roland FP-90 ben je verzekerd van meerdere accessoires. Je krijgt standaard een handleiding meegeleverd, maar ook een AC adapter, een stroomkabel, een bladmuziekstandaard en een DP-10 sustainpedaal. Door deze accessoires ben je eigenlijk in staat om direct te beginnen met het spelen op de piano. 

Overigens staat de Roland FP-90 ook te boek als de Roland FP-90 BK. Mocht je die benaming in deze review tegenkomen, weet je dat we het hier over één en dezelfde digitale piano hebben.

Alle functies van de Roland FP-90

In de inleiding van deze review omschreven we de Roland FP-90 als een digitale piano met bijzonder veel mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn onder andere terug te zien in de verschillende functies. We hebben de belangrijkste functies van deze digitale piano hieronder op een rijtje uiteengezet:

 • Part Volumes
 • 3-Bands Equalizer
 • PHA-50 klavier
 • 15 hoogwaardige pianogeluiden
 • Piano Designer
 • Bluetooth wireless verbinding
 • Maximale polyfone: onbeperkt
 • 278 klanken
 • Aanrakingsgevoeligheid instelbaar
 • 88 PHA-50 toetsen
 • 10 types temperament
 • Registration set
 • Tone demo
 • LCD display; 132 bij 32 pixels
Roland FP 90

De FP 90 heeft veel functies en mogelijkheden

De belangrijkste functies verder uitgelegd

In bovenstaande lijst heb je de belangrijkste functies van de Roland FP-90 kunnen vinden. Daarbij valt onder andere de Bluetooth wireless verbinding op. Met deze digitale piano is het namelijk mogelijk verbinding via bluetooth te maken met bijvoorbeeld je smartphone. Je kunt vervolgens apps gebruiken waarmee je al het potentieel van de Roland FP-90 kunt benutten. Een treffend voorbeeld van een dergelijke app is Piano Partner 2; hiermee heb je de mogelijkheid om het pianogeluid in te stellen en met complete begeleidingen te spelen. Deze bluetooth wireless verbinding brengt het speelplezier naar een hoger niveau.

Bij het spelen heb je 88 aanslaggevoelige en gewogen toetsen tot je beschikking. Deze toetsen hebben een hamerrespons en een ebbehouten en ivoren feel. Dankzij deze 88 toetsen wordt er een prachtig geluid gecreëerd. De klanken van de Roland FP-90 komen perfect tot uiting, onder andere door het SuperNATURAL Piano Modeling-systeem. Daarnaast heeft de piano ook nog een onbeperkte maximale polyfone. Wat dit betekent? Je kunt zoveel mogelijk toetsen aanslaan; de piano zorgt ervoor dat al deze toetsen op perfecte wijze weergegeven worden.

Ben je niet helemaal tevreden over de klanken van de piano/ Dan kan je altijd nog gebruik maken van de 3-Band Equalizer. Hiermee is het mogelijk om het geluid af te stemmen op de omgeving. Uiteraard is het ook nog mogelijk om een microfoon op de digitale piano aan te sluiten.

Wat minder goed is aan de Roland FP-90

Bij een digitale piano is het meestal wenselijk dat deze multi inzetbaar is. Dit betekent in feite dat je de piano makkelijk moet kunnen verplaatsen. Dat gaat ietwat lastiger bij de Roland FP-90. Dat is te wijten aan het totale gewicht van ruim 23 kilogram. 

Daarnaast heeft de Roland FP-90 de beschikking over vele aansluitingen. Onder andere een mini stereoaansluiting, een USB aansluiting, twee koptelefoon aansluitingen en twee ¼-inch aansluitingen bevinden zich aan de achterkant. Dat is dan ook direct een nadeel. Als de piano met de achterkant tegen een muur staat, is het niet al te makkelijk om gebruik te maken van de aansluitingen.

Lees hier ervaringen van anderen op Bax-shop.nl >>

De accessoires die je aan de FP-90 kan toevoegen

Als je een geoefende pianist bent, is het leuk om extra accessoires aan de piano toe te voegen. Hiermee kan je niet alleen de muzikale uitkomst verbeteren, maar je kunt het jezelf ook nog makkelijker maken. Dat is onder andere het geval met een handig onderstel, een handige kruk en een driedelige pedaalunit. Bij de Bax-shop is het mogelijk om onderstaande accessoires toe te voegen aan de Roland FP-90 BK.

Roland FP 90 BK

Je kan verschillende accessoires aan deze Roland toevoegen

Keyboard statief:

Als je op zoek naar een stevige basis voor de Roland FP-90 BK bent, zit je goed met één van de twee keyboard statieven. De Innox KB Fold statief is een staand statief, terwijl je op de Innox KB pro keyboard zelfs twee liggende piano’s/keyboards kwijt kunt.

Bekijk hier bijpassende keyboard statief op Bax-shop.nl >>

Onderstel:

Ben je op zoek naar een passend onderstel voor je Roland FP-90? Dan heb je bij de Bax-shop de mogelijkheid om dit fraaie, zwarte onderstel aan te schaffen. Dit onderstel is perfect op maat voor de Roland FP-90.

Bekijk hier bijpassende onderstel op Bax-shop.nl >>

Pedaal-unit:

Met deze zwarte pedaal-unit heb je een 3-delige pedalen set tot je beschikking. Door deze pedalen set kan je een extra dimensie aan je pianospel geven.

Bekijk hier bijpassende pedaal-unit op Bax-shop.nl >>

Pianobank/krukje:

Bij het bespelen van een piano is het belangrijk dat je een goede zithouding hebt. Dat is niet alleen bevorderlijk voor de kwaliteit van je pianospel, maar ook voor je lichamelijke conditie. Met een pianobank/krukje heb je altijd de goede zitpositie te pakken.

Bekijk hier bijpassende pianokruk op Bax-shop.nl >>

Koptelefoon:

Met een koptelefoon is het mogelijk om optimaal te genieten van de heldere en zuivere klanken van de Roland FP-90. De koptelefoon is aan te sluiten in één van de twee koptelefoon aansluitingen aan de achterkant van de piano.

Bekijk hier bijpassende koptelefoon met 40 reviews op Bax-shop.nl >>

Waar je de Roland FP-90 het beste kan kopen

Heb je mogelijke interesse om deze Roland FP-90 BK te gaan kopen? Zo ja; waar kan je dat dan het beste doen? In onze ogen kan je deze digitale piano het beste bij de Bax-shop aanschaffen. Deze (online) winkel brengt namelijk enkele zwaarwegende voordelen met zich mee. Zo is de aanschafprijs van deze digitale piano bij de Bax-shop relatief laag. Daarnaast krijg je ook nog een extra korting indien je meerdere accessoires tegelijkertijd aanschaft. Je kunt dus optimaal profiteren op het gebied van prijsgarantie.

Daarnaast is de Bax-shop een absolute specialist op het gebied van piano’s. Voor vragen en advies ben je bij hen dan ook aan het juiste advies. Mocht er onverhoopt iets aan de Roland FP-90 kapot gaan, kan je ook rekenen op de vakkundige service van de Bax-shop.

Je kunt de Roland FP-90 online bestellen, maar het is ook mogelijk om de piano op te halen. Dit kan op verschillende locaties in het land: Goes, Rotterdam, Amsterdam en zelfs in Antwerpen. Deze veelzijdigheid van de Bax-shop is ook een absoluut voordeel.

Aandachtspunten bij de Roland FP-90 tweedehands kopen

Wil je graag de Roland FP-90 hebben, maar vind je het niet noodzakelijk om deze nieuw te kopen? Dan heb je alsnog meerdere mogelijkheden. Het is absoluut mogelijk om de Roland FP-90 tweedehands te kopen. Dit kan je bijvoorbeeld via Marktplaats doen. Als je de Roland FP-90 tweedehands wilt gaan kopen, willen we je graag de volgende tips geven:

 • Let goed op of alle standaard accessoires meegeleverd worden
 • Bekijk goed de huidige staat van de piano. Let op de randen van de piano én op de conditie van de toetsen
 • Let goed op of er eventueel nog extra accessoires aanwezig zijn
Roland FP 90 tweedehands

Als je een Roland FP 90 tweedehands gaat kopen, wees dan goed op je hoede.

De Roland FP-90 prijs en uitvoeringen

In feite zijn er twee varianten van deze digitale piano: de Roland FP-90 BK (Black) en de Roland FP WH (white). Voor deze piano betaal je normaliter een bedrag van € 1999. Bij de Bax-shop kan je echter vaak profiteren van flinke kortingen. Op het moment van schrijven koop je deze digitale piano voor een bedrag van € 1645,00 bij de Bax-shop. Bij hen is het ook mogelijk om meerdere accessoires hierbij aan te schaffen, waarbij je een extra korting kunt verwachten.

Conclusie van de Roland FP-90 review

Zijn wij een fan van de Roland FP-90? Ja zeker. Je hebt een digitale piano tot je beschikking met ongelooflijke veel hoeveelheden. De toetsen voelen geweldig aan en de klanken klinken bijzonder zuiver. Door extra functies, zoals de Bluetooth wireless verbinding, heb je een bijzonder complete digitale piano tot je beschikking.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments