Klinkt de Roland LX 705 echt als een vleugel? Een review!

Het assortiment van Roland staat te boek als behoorlijk uitgebreid én kwalitatief hoogwaardig. Ook voor beginnende pianisten heeft Roland meerdere interessante piano’s. Wij zijn op onderzoek gegaan of de Roland LX 705 geschikt is voor een beginnende pianist. Wat zijn de functies van deze digitale piano? Wat zijn de voordelen? En heeft deze Roland uit de LX serie écht de klanken van een vleugel? Je leest het in deze Roland LX 705 review.

De 705 is onderdeel van de LX 700 serie van Roland. De fabrikant omschrijft deze serie zelf als een compleet nieuwe ervaring op het gebied van pianospel. De zuiverheid van de klanken en de reactiesnelheid van het klavier zijn onderscheidende functies binnen deze serie. Dit doet ons vermoeden dat de Roland LX 705 ook de prachtige klanken van een vleugel kan produceren.

Klopt dat? Je leest het in onderstaande review.

Roland LX 705 review

In deze Roland LX 705 review lees je de voor- en nadelen van deze digitale piano

Wat krijg je als je de Roland LX 705 koopt?

Als je als beginnend pianist een nieuwe piano koopt, heb je ongetwijfeld behoefte aan handige accessoires. Bij sommige digitale piano’s krijg je standaard meerdere accessoires meegeleverd. Bij de LX 705 valt het, helaas, tegen welke accessoires je meegeleverd krijgt.

Je krijgt namelijk een handleiding, een muziekboek (Roland Masterpieces), een adapter en een hoofdtelefoonhaak meegeleverd. Dat is minder dan we gehoopt/verwacht hadden.  

Alle functies van deze digitale piano op een rij

Hierboven gaven we al aan dat de LX 705 deel uitmaakt van de LX700 serie van Roland. Deze serie is uiterst positief ontvangen door de pianowereld. Hoe dat komt? Onder meer vanwege de uitgebreide functies van de digitale piano’s. Binnen de LX700 serie is de LX705 één van de meest compacte piano’s. is dat ook terug te zien in de aantal functies? Of heeft deze digitale piano ook veel functies? Voor het overzicht hebben wij in onderstaande lijst alle functies van deze piano uiteengezet: 

 • 88 toets PHA-50 Ebony/Ivoriet houten klavier met drukpunt
 • Piano klank: PureAcoustic Piano Modeling
 • 324 klanken
 • Polyfonie: onbeperkt pianoklanken, 256 stemmig overig
 • Traploze detectie demper pedaal
 • USB-to-host, USB-to-device, Bluetooth
 • Mini Jack input, Jack stereo output
 • Opnamerecorder op basis van WAV
 • Acoustic Projection
 • 3-Track recorder External storage: USB media
 • Playable software: standard MIDI files 
 • Audio data (WAV 44.1 kHz / 16-bit linear format, MP3: 44.1 kHz, 64 kbps - 320 kbps, USB flash memory required)
 • LC display
 • 3 Pedals
 • Speaker: 2x 25 W and 2x 5 W
 • Stereo mini jack input
 • Output (L / Mono, R)
 • 2 Headphone connections
 • Bluetooth (Audio & Midi)
 • USB to device
 • USB to host 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Bovenstaande lijst met functies spreekt direct tot de verbeelding. De digitale piano herbergt behoorlijk veel functies. Maar, welke functies zijn nou het belangrijkste? Hieronder kan je een korte toelichting op de belangrijkste functies vinden. 

Allereerst willen we graag de klank van deze digitale piano bespreken. Als titel van deze review hebben we tenslotte gekozen voor ‘Klinkt de Roland LX 705 echt als een vleugel?’. Als we naar de functies kijken, kunnen we eigenlijk direct antwoord op deze vraag geven. De klanken zijn namelijk ontzettend fraai te noemen. Dit is onder meer te danken aan de 4 speakers met Acoustic Projection. De vier speakers zijn opgedeeld in twee verschillende delen. Elk deel is verantwoordelijk voor een bepaalde klank en zodoende worden de beste klanken met elkaar gecombineerd. Het gevolg is een verbluffend geluid met een ontzettend dynamisch bereik. We durven te stellen dat de LX 705 écht als een vleugel klinkt. 

Daarnaast zijn we ook te spreken over het PHA-50 klavier. Dit klavier werkt ontzettend prettig; alles wat je vingers doet, weet het klavier perfect over te brengen. Het klavier reageert al met al zeer prettig op alle aanrakingen én op jouw eigen techniek.  

Tot slot willen we ook graag de Bluetooth connectiviteit aanstippen. Dankzij deze connectiviteit kan je gebruik maken van meerdere apps, zodat je jouw pianospel snel en efficiënt kunt verbeteren.

Wat minder goed is aan de LX 705

Brengt de Roland LX 705 ook nog specifieke nadelen met zich mee? Nou, dat valt eigenlijk wel mee. Het enige waar we onze vraagtekens bij hebben, is het forse prijskaartje. Binnen de LX700 serie van Roland is deze variant eigenlijk de meest basic. Desondanks moet je ruim 2200 euro voor deze digitale piano neertellen. We kunnen ons goed voorstellen dat dit prijskaartje iets te hoog gegrepen is voor een beginnende pianist.

Daarnaast weegt de piano ook bijzonder veel voor een digitale piano: 80 kilo schoon aan de haak. Hierdoor is het verplaatsen van de piano niet al te makkelijk. Ook zeker iets om rekening mee te houden.

De accessoires die je aan deze piano kan toevoegen

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat je niet al te veel accessoires standaard meegeleverd krijgt. Gelukkig is het mogelijk om onderstaande accessoires aan te schaffen:

Pianobank 

Met een pianobank verkrijg je een optimale zithouding. Dat is bevorderlijk voor je gezondheid én voor je pianospel.

Bekijk hier bijpassende pianobank met 24 reviews op Bax-shop.nl >>   

Hoofdtelefoon 

Met een hoofdtelefoon kan je optimaal genieten van de prachtige klanken van deze Roland. Bovendien hebben andere mensen hierdoor geen ‘last’ van jouw pianospel.

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 26 reviews op Bax-shop.nl >>

De Roland LX 705 kopen? Prijs en uitvoeringen

Heb je interesse in de Roland LX 705? Je hebt hierboven kunnen lezen dat de aanschafprijs niet al te min is: ruim 2200 euro. Hieronder kan je een overzicht vinden van de verschillende uitvoeringen van deze digitale piano: 

 • Roland LX 705-CH: in de kleur Charcoal Black - € 2209,00
 • Roland LX 705-DR: in de kleur Dark Rosewood - € 2415,00
 • Roland LX 705-LA: in de kleur Light Oak - € 2281,00
 • Roland LX 705-PE: in de kleur Polished Ebony - € 2899,00 

Conclusie van deze Roland LX 705 review

Heeft de Roland LX 705 écht de klanken van een vleugel? Ja, absoluut. Is de aanschaf van deze digitale piano aan te raden? Ja én nee. De aanschafprijs ligt tamelijk hoog, maar je kunt wel jarenlang van deze piano genieten en gaandeweg je kwaliteiten steeds verder uitbreiden. Op de lange termijn is de aanschaf dus absoluut aan te raden!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments