Wat mag je van de Yamaha DGX-660 verwachten? Een review!

Welkom in deze Yamaha DGX-660 review. Mocht je de conclusie willen weten dan kan je direct helemaal naar beneden scrollen. Voor alle ins en outs kan je beter rustig verder lezen 😉

Bij het uitzoeken van een nieuwe piano moet je op meerdere factoren letten. Een piano heeft tenslotte meerdere, bepalende factoren. Denk hierbij aan onder andere belangrijke functies, belangrijke accessoires en uiteraard ook het bijbehorende prijskaartje.

Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken, schrijven wij over verschillende piano’s een (eerlijke) review. In dit geval gaat het om de Yamaha DGX-660. Over deze digitale piano zijn online vele positieve reviews te lezen. Maar, hoe scoort de Yamaha piano in onze ogen? Lees het hieronder! 

Yamaha DGX 660 review

In deze Yamaha DGX 660 review ga je ontdekken of deze piano bij je past

Wat krijg je als je de Yamaha DGX-660 koopt?

Bij het kopen van de Yamaha DGX-660 krijg je niet alleen de digitale piano, maar ook nog vele accessoires meegeleverd. Dankzij deze accessoires heb je in feite direct een totaalpakket, waar je direct mee aan de slag kunt. Onder andere de volgende accessoires worden standaard meegeleverd: een handleiding, een data list, een statief, een voetschakelaar, een lessenaar en een adapter.  

Daarnaast kan je ook nog meerdere accessoires separaat aanschaffen, waaronder een voetpedaal en een draadloze LAN adapter. 

In de basis kunnen we de Yamaha DGX-660 overigens het beste typeren als een combinatie van een keyboard en een digitale piano. Hierdoor is deze piano zeer laagdrempelig in gebruik en geschikt voor zowel jong als oud. 

Alle functies van de Yamaha DGX-660 digitale piano

De Yamaha DGX-660 is een digitale piano die met name in huiselijke kring van pas komt. De DGX-660 is de opvolger van de succesvolle DGX-650 en heeft behoorlijk veel functies. In onderstaande lijst kan je een groot deel van de functies van de Yamaha DGX-660 vinden:

 • 88 Grade Hammer Standard toetsen
 • Demperresonantie
 • Maximaal 192 polyfonen
 • Mogelijkheid tot een app integratie
 • 151 klanken
 • 388X Glite
 • 15 drum/SFX kits
 • Intelligente akoestische controle
 • Style Recommender
 • Yamaha Education Suite
 • Duaal, split en paneel sustain functies

Kortom: als gebruiker kan je met deze piano werkelijk waar alle kanten op. De 150 klanken zorgen voor een prima geluidsbeleving en geven je de mogelijkheid om muziek van allerlei muziekgenres te creëren.

Yamaha DGX 660 kopen

Je kan met deze uitgebreide piano alle kanten op vanwege de vele functies

De belangrijkste functies wat verder uitgelegd

We doen er te kort aan als we deze piano als alleen een digitale piano typeren. De piano levert meer dan 554 klanken, heeft meer dan 200 styles en heeft een geïntegreerd pitchbend-wheel. Met dit pitchbend-wheel is het mogelijk om de toonhoogte naar wens in te stellen. Door aan het wieltje te draaien, kan je de toonhoogte omhoog dan wel omlaag brengen. 

Dankzij een polyfonie van 192 noten is het mogelijk om meerdere voices te combineren. Alle klanken en voices klinken prima met dank aan twee 12cm speakers, twee 5cm speakers en twee 6W versterkers. Wat hierbij opvalt, is het brede toonbereik. 

Bij de Yamaha DGX-660 heb je tevens de keus uit vier verschillende gevoeligheidsinstellingen. Je kunt kiezen voor zacht, medium, hard en een vaste instelling. Deze gevoeligheidsinstellingen gaan hand in hand met de prettige, en mooie, 88 Grade Hammer Standard toetsen.

Dankzij een uitgebreide effectensectie is het ook mogelijk om alle geluiden naar eigen wens aan te passen. Zo is het ook mogelijk om opnames te maken met maar liefst zes sporen. Op het internet circuleren dan ook reacties waarin men stelt dat het net lijkt alsof je een heel orkest achter je hebt zitten, terwijl je op de Yamaha DGX-660 speelt.

Tot slot willen we de Yamaha Education Suite tool nog aanstippen. Dit is, met name voor beginners, een prachtige tool om me te leren. De Yamaha Education Suite leert je namelijk te timen, te wachten, te luisteren en het tempo van het pianospel onder de knie te krijgen.

Wat minder goed is aan de DGX-660

In vergelijking met zijn voorganger, de DGX-650, heeft de DGX-660 standaard een koptelefoon aansluiting. Het is echter behoorlijk onhandig dat deze aansluiting aan de achterkant van de piano zit. Het aansluiten van de koptelefoon gaat daarom niet al te makkelijk. Overigens zit niet alleen de koptelefoon aansluiting aan de achterkant, maar ook alle andere aansluitingen.

Daarnaast is het ook ietwat onhandig dat het sustain pedaal aan de kleine kant is. Dit pedaal is, met name voor grotere mensen, onhandig te noemen. Het zou en stuk prettiger zijn als het pedaal iets groter uitgevoerd zou zijn. 

Als laatste ‘nadeel’ willen we het gewicht van deze piano aanstippen. Inclusief het onderstel weegt de piano maar liefst 37 kilogram. Dat is behoorlijk zwaar te noemen, voornamelijk als je de piano regelmatig wenst te verhuizen. Zonder het onderstel weegt deze digitale piano overigens alsnog 31 kilogram. Toch is dit altijd vele malen lichter als een akoestische piano

Lees hier 10 ervaringen van anderen op Bax-shop.nl >>

yamaha dgx 660 tweedehands

Alle aansluitingen zitten aan de achterkant, ook die van de hoofdtelefoon

De accessoires die je aan de DGX-660 kan toevoegen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, krijg je bij de DGX-660 veel accessoires meegeleverd. Maar, onder andere het meegeleverde sustain pedaal is voor sommigen niet helemaal naar wens. Het kan dan ook prettig zijn om nog accessoires aan de Yamaha DGX-660 toe te voegen. In onderstaande lijst kan je enkele mogelijke accessoires vinden die je nog toe kan voegen:

Met name de aanschaf van de 3 stuks pedalen set is zeker aan te raden. Het meegeleverde sustain pedaal is ietwat aan de kleine kant, waardoor deze 3 stuks pedalen set een absolute meerwaarde biedt.

yamaha dgx 660 digitale piano zwart

Hierbij is de optie van de pedalen aan de piano bevestigd, bekijk ze hier op Bax-shop

Waar je de Yamaha DGX-660 het beste kan kopen 

Heb je eenmaal de keuze gemaakt om de Yamaha DGX-660 aan te schaffen? Dan heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt deze piano in de bekende muziekinstrumentenwinkels kopen. We zien echter dat de hoeveelheid van deze winkels terugneemt, waardoor het wellicht makkelijker is om de piano bij een online webshop aan te schaffen.

In dat geval komt direct Bax- shop naar boven als de beste winkel. Dat heeft onder meer met de unieke prijsstelling van Bax-shop te maken. Deze partij is immers in staat om regelmatig forse kortingen op de Yamaha DGX-660 te geven. Deze kortingen kunnen oplopen tot meer dan € 200. Op het moment van schrijven kost de piano € 775,00 bij Bax-shop, terwijl de normale prijs op € 1011,00 ligt.

Overigens kan je bij Bax-shop ook meerdere accessoires aan je bestelling toevoegen. Zo is het mogelijk om de 3 stuks pedalen set direct bij Bax-shop aan te schaffen. Het voordeel hiervan? Je krijgt over deze totaal set ook weer een mooie korting. 

Tot slot is het ook altijd mogelijk om de Yamaha DGX-660 tweedehands aan te schaffen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Daar zijn echter wel enkele aandachtspunten bij; daarover lees je meer hieronder.

yamaha dgx660 digitale piano

De yamaha dgx 660 digitale piano is ook in het wit verkrijgbaar

Aandachtspunten bij Yamaha DGX-660 tweedehands kopen

Wil je de Yamaha DGX-660 graag aanschaffen, maar wil je daarvoor niet de hoofdprijs betalen? Dan kan het lonend zijn om de Yamaha DGX-660 tweedehands te kopen. Een goede mogelijkheid is om dit via Marktplaats te doen. Bij het aanschaffen van een tweedehands Yamaha DGX-660 moet je wel op enkele punten goed letten. 

Allereerst is het uiteraard belangrijk om op de staat van de piano te letten. Denk hierbij met name aan de staat van de pianotoetsen. Zien deze toetsen er nog netjes uit? Dan is het voor de hand liggend dat de toetsen ook nog prima functioneren. 

Maar, het is ook belangrijk om goed op de meegeleverde accessoires te letten. In de lijst hierboven kan je de accessoires vinden die bij de Yamaha DGX-660 horen te zitten. Let er dan ook goed op of al deze accessoires nog bij de Yamaha DGX-660 zitten.

De Yamaha DGX-660 prijs en uitvoeringen

De Yamaha DGX-660 kost, op het moment van schrijven, bij Bax-shop € 775,00. Maar, de reguliere prijs ligt hoger; € 1011,00 inclusief BTW. Bij bijvoorbeeld Bax-shop is het regelmatig het geval dat de Yamaha DGX-660 met de nodige korting aangeboden wordt. 

Om de aankoop volledig rond te maken, is het ook mogelijk om direct de nodige accessoires hierbij aan te schaffen. Dit is uiteraard afhankelijk van je wensen, bijvoorbeeld met betrekking tot het sustain pedaal. 

Conclusie van deze Yamaha DGX-660 Review

We kunnen concluderen dat de Yamaha DGX-660 een behoorlijk prettige piano is. In feite is deze piano namelijk een combinatie van een digitale piano en een keyboard. Voor zowel jong als oud is het daarom een laagdrempelige piano, waarmee bovendien prachtige klanken gecomponeerd kunnen worden. 

Om thuis heerlijk ontspannen piano te kunnen spelen, is de Yamaha DGX-660 een geschikte optie. De digitale piano, inclusief allerlei accessoires, biedt een mooi totaalpakket voor zowel jong als oud. In onze ogen is de aanschaf van de Yamaha DGX-660 dan ook een verstandige aankoop!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments