Een review van de Yamaha NP-12 Piaggero. Is hij echt zo goed?

Is de Yamaha NP-12 Piaggero echt zo goed als dat veel mensen beweren? Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben deze onafhankelijke en eerlijke review geschreven.

Een review waarin we alle aspecten van dit keyboard uitgebreid bespreken. Naast onze eigen ervaringen hebben we ook ervaringen van andere gebruikers hierin meegenomen. 

Laten we allereest naar dit keyboard kijken en zijn toepassing kijken. Waarom zou je de Yamaha NP-12 Piaggero namelijk aanschaffen? Wel, het is een keyboard waarmee je piano kunt leren spelen. 

In de basis lijken een piano en een keyboard behoorlijk veel op elkaar. Beide muziekinstrumenten hebben dezelfde bediening. Een piano heeft alleen (een stuk) meer toetsen dan een keyboard. 

Voor het leren spelen op een piano kan het dan ook handig zijn om gebruik te maken van een keyboard. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld deze Yamaha NP-12 Piaggero kopen. Maar, is deze echt zo goed? Je leest het hieronder!

Yamaha np12 review

Is de Yamaha NP-12 een goede piano om mee te starten?

Wat krijg je als je de Yamaha NP-12 koopt?

Als je de Yamaha NP-12 koopt, krijg je een keyboard + meerdere accessoires geleverd. Onder andere een stroomadapter, een bladmuziekstandaard en een handleiding worden meegeleverd.  

Let op: je krijgt dus niet standaard een sustain pedaal meegeleverd. Het is wel mogelijk om deze later aan deze digitale piano toe te voegen. Daarover kan je meer lezen onder het kopje ‘De accessoires die je aan de NP-12 kan toevoegen’. 

Alle functies van de Yamaha NP-12 Piaggero keyboard

Voor de beginnende pianist biedt de Yamaha NP-12 Piaggero absoluut uitkomst. Het is namelijk een keyboard/digitale piano zonder al te veel poespas. Het keyboard doet wat het moet doen, zonder bijzonder veel extra’s te leveren. Onder andere de volgende functies zijn aanwezig: 

 • 61 Grades Soft Touch toetsen
 • Polyfonie: 64
 • Reverb
 • Recorder
 • USB-MIDI
 • Digital Piano Controller iOS app
 • Ingebouwde speakers
 • 2x 2.5W versterking 

Qua functies is dit niet de meest uitgebreide piano, maar dat is ook niet nodig. Yamaha heeft deze piano ontwikkeld met het oog op de beginnende pianist. Voor een beginnende pianist is het belangrijk dat hij/zij gevoel krijgt voor het bespelen van een dergelijk muziekinstrument. De belangrijkste functies daarvoor zijn wel aanwezig; lees daar meer over onder het kopje ‘De belangrijkste functies verder uitgelegd’. 

yamaha np12 tweedehands

Er zitten verschillende handige functies op dit keyboard

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Een belangrijke functie van de Yamaha NP-12 Piaggero digitale piano is het feit dat je een app hierop aan kunt sluiten. Met deze app, Digital Piano Controller, is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in je pianospel. 

Dat kan ook middels de record knop. Druk op deze knop en luister nadien je pianospel terug. Je ontdekt dan vanzelf wat je verder nog kunt verbeteren aan je pianospel. Overigens wordt, onder meer vanwege de functie, deze digitale piano ook op veel scholen gebruikt. De Yamaha NP-12 Piaggero is een prima keyboard om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. 

Daarnaast heb je, zoals hierboven gezegd, de beschikking over 61 toetsen. De hoeveelheid toetsen laat duidelijk zien dat je met een keyboard te maken hebt; een piano heeft tenslotte veel meer toetsen. Deze 61 toetsen hebben echter wel een aanslaggevoeligheid. Hierdoor kan je extra gevoel in je spel leggen. 

Wat minder goed is aan dit keyboard

Helaas wordt de Yamaha NP-12 Piaggero zonder sustain pedaal geleverd. Met een dergelijk pedaal is het mogelijk om meer uit je pianospel te halen. Dankzij een sustain pedaal kan je namelijk de toonaanslagen verlengen met behulp van je voet. Helaas is dat dus niet standaard mogelijk bij de Yamaha NP-12 Piaggero. Zoals gezegd is het wél mogelijk om dit pedaal alsnog toe te voegen aan de piano. 

Daarnaast is het ook minder prettig dat de toetsen niet verzwaard aanvoelen. Het kan daardoor lastig zijn om de optimale controle over de toetsen te krijgen. De toetsen worden door sommige gebruikers als te licht ervaren, waardoor je het niet met een piano kunt vergelijken. Bij een digitale/akoestische piano zijn de toetsen ietwat verzwaard, waardoor je daar meer controle over uit kunt oefenen. 

Lees hier 11 ervaringen van anderen op Bax-shop.nl >>

Specifieke accessoires die je aan de NP-12 kan toevoegen

Hieronder volgt een opsomming van bijpassende accesoires voor het Yamaha NP-12 piaggero keyboard. Je weet dan zeker dat je iets toevoegd wat ook echt voor dit instrument bedoelt is.

Sustainpedaal 

We hebben reeds hierboven uitgelegd dat de Yamaha NP-12 Piaggero standaard zonder sustain pedaal meegeleverd wordt. Dat is bijzonder spijtig, aangezien een dergelijk pedaal absoluut van pas kan komen bij dit keyboard. We willen je dan ook graag aanraden om dit sustain pedaal alsnog aan de Yamaha NP-12 Piaggero toe te voegen. Overigens is het sustain pedaal niet de enige accessoire die je nog aan dit keyboard toe kunt voegen. 

Bekijk hier bijpassende sustainpedaal met 27 reviews op Bax-shop.nl >>

Keyboardstand 

Je kunt ook voor een keyboard stand kiezen. Dit is in feite een onderstel waarop je het keyboard kunt plaatsen. Wat hierbij handig is om te weten, is het minieme gewicht. Dit keyboard weegt in zijn totaliteit namelijk maar 7,1 kilogram. 

Bekijk hier bijpassende keyboardstand op Bax-shop.nl >>

Statief 

Naast de hierboven beschreven keyboard stand kan je ook voor een statief kiezen. Voor welke variant je gaat, is echter een persoonlijke keuze, maar onderstaande statief past er goed bij.

Bekijk hier bijpassende statief met review op Bax-shop.nl >>

Keyboardbank

Ook kan je ervoor kiezen om een bankje aan het keyboard toe te voegen. Bij het bespelen van een muziekinstrument is het tenslotte belangrijk dat je de juiste houding aanneemt. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt spelen, maar hiermee voorkom je ook lichamelijke ongemakken. 

Bekijk hier bijpassende keyboardbank met 35 reviews op Bax-shop.nl >>

Koptelefoon

Wil je optimaal genieten van je pianospel? Dan kan het lonend zijn om een kop-/hoofdtelefoon aan te schaffen. Met een kwalitatief hoogwaardige koptelefoon kan je de geluidsbeleving verbeteren. 

Bekijk hier bijpassende koptelefoon met 40 reviews op Bax-shop.nl >>

Waar je de Yamaha NP-12 het beste kan kopen

Heb je interesse om de Yamaha NP-12 Piaggero aan te schaffen? Wil je graag een basic keyboard waarop je de basis van het piano spelen wenst te leren? Dan is het raadzaam om bij de Bax-shop te kijken. Deze winkel levert namelijk dit keyboard uit voorraad. 

Een voordeel van de Bax-shop is dat je direct meerdere accessoires kunt bestellen. Koop direct een statief, een bankje, een koptelefoon en/of een keyboard stand. Als je bij de Bax-shop een bestelling met meerdere accessoires plaatst, krijg je nog een extra korting. Overigens betaal je bij de Bax-shop een bedrag van € 293,00 voor dit keyboard. Op het moment van schrijven geeft de Bax-shop echter korting, waardoor dit keyboard € 202,00 kost.  

Aandachtspunten bij Yamaha NP-12 tweedehands kopen

Daarnaast is het ook prima te doen om de Yamaha NP-12 Piaggero op Marktplaats te kopen. Op Marktplaats vind je meerdere van deze keyboards terug, terwijl de kwaliteit nog meer dan prima is. Dat komt met name doordat dit keyboard als leerschool gebruikt wordt. Heb je eenmaal de basisprincipes onder de knie? Dan is het al snel interessant om over te stappen op een volwaardige piano. Daardoor is er vaak wel een tweedehands aanbod op Marktplaats te vinden. 

Wil je niet de hoofdprijs voor dit keyboard neertellen? Dan is het lonend om Marktplaats in de gaten te houden.

Let daarbij wel op de volgende aandachtspunten: 

 • Zijn alle accessoires nog aanwezig? Denk hierbij aan de handleiding, de stroomadapter en de bladmuziekstandaard.
 • Zijn er nog extra accessoires aanwezig? Denk hierbij aan het sustain pedaal, een statief, een keyboard stand en/of een zitbankje.
 • Wat is de staat van het keyboard? Zien de toetsen en de omranding er nog netjes uit?
 • Wat is de vraagprijs voor het keyboard? Weegt die vraagprijs dan op tegen de vraagprijs voor een nieuwe variant van dit keyboard? Weeg dit goed tegen elkaar af en kom uiteindelijk tot de juiste keuze. 

Met Yamaha haal je een kwaliteitsmerk in huis

De Yamaha NP-12 prijs en uitvoeringen

In feite is er maar 1 uitvoering van de Yamaha NP-12 Piaggero. Dit is de uitvoering waarbij je de stroomadapter, bladmuziekstandaard en handleiding meegeleverd krijgt. Bij de Bax-shop betaal je daar € 202,00 (kortingsactie) voor.  

Op de tweedehands markt, bijvoorbeeld Marktplaats, liggen de vraagprijzen lager. Prijzen tussen de € 100,00 en € 150,00 behoren min of meer tot de standaard. Vergeet niet dat je vaak krijgt waar je voor betaald...

Conclusie van deze Yamaha NP-12 Review

Ben je op zoek naar een keyboard waarmee je de basisprincipes onder de knie wenst te krijgen? Dan zit je absoluut goed met de Yamaha NP-12 Piaggero. Dit keyboard heeft alles wat een beginner maar kunt wensen. Het enige overduidelijke minpunt is het feit dat het keyboard geen verzwaarde toetsen heeft. Hierdoor voelen de toetsen al snel licht aan. 

Ook willen we adviseren om het sustain pedaal aan de bestelling toe te voegen. Dit pedaal kan je direct op het keyboard aansluiten, waardoor je meer gevoel in je spel kunt leggen. Absoluut een aanrader! 

Al met al kunnen we concluderen dat de Yamaha NP-12 Piaggero voor de beginnende pianist een prima aankoop is. Ben je al meer ervaren? Dan biedt dit keyboard te weinig voor je. In dat geval kan je beter uitkijken naar bijvoorbeeld een piano met meer toetsen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments