Klinkt de Yamaha P 515 echt als een Grand Piano? Een review.

Een relatief nieuwe hype binnen de pianowereld zijn de zogeheten stagepiano’s. Noemen we dit met recht een hype? Of zijn de stagepiano’s wellicht wel de toekomst? De Yamaha P 515 wordt door de fabrikant getypeerd als een stagepiano. Wij zijn echter ontzettend benieuwd of we deze piano ook als een Grand Piano aan kunnen duiden. De Grand Piano’s van Yamaha zijn eigenlijk de kers op de taart van het merk. Oftewel: het beste van het beste. Wil je meer weten over deze piano van het merk Yamaha? Lees dan zeker even deze Yamaha P 515 review door! 

Yamaha P 515 review

Ontdek in deze Yamaha P 515 review of dit de digitale piano is die je moet hebben

We kunnen absoluut spreken van een behoorlijk unieke piano. De Yamaha P 515 heeft behoorlijk veel functies en ziet er gestroomlijnd uit. Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan en hebben een vergelijking gemaakt met de befaamde Grand Piano’s van Yamaha. Lees hieronder alles over de Yamaha P 515! 

Wat krijg je als je de Yamaha P 515 koopt?

Bij het aanschaffen van een piano is het altijd aan te raden om op de meegeleverde accessoires te letten. Krijg je bij de Yamaha P 515 enkele accessoires meegeleverd? Ja, zeker! Je krijgt onder andere een uitgebreide handleiding, een stroomadapter, een muzieklessenaar en een voetpedaal (FC4A) meegeleverd.  

Alle functies van de Yamaha P 515 op een rij

In de inleiding van deze Yamaha  P 515 review gaven we al aan dat de piano behoorlijk uitgebreid is. In onderstaande lijst kan je een overzicht vinden van de functies van deze digitale piano: 

 • 88 toets Natural Wood NWX klavier, Ivory keytop, escapement
 • Sampling Yamaha CFX, Bösendorfer
 • Sound boost, Master EQ, Stereophonic optimizer en Virtual Resonance Modeling (VRM)
 • 256-stemmige polyfonie
 • 40 klanken, 480 XG voices en 40 ritmes
 • 16 sporen recorder, 250 songs, USB to Audio
 • USB-to-host/device, Built-in BlueTooth
 • 2 x koptelefoonaansluiting
 • Midi (In/Out)
 • Aux In (Stereo Mini)
 • Aux Out (L/L+R, R)
 • Acoustic Optimizer
 • Intelligent Acoustic Control (IAC)
 • 2 Speakers 2 x 15 Watt 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Het geluid van de Grand Piano’s van Yamaha is onevenaarbaar, toch? Nou, we moeten stellen dat het geluid van de Yamaha P 515 is bijzonder fraai te noemen. Dat is onder andere te danken aan het feit dat Yamaha hiervoor twee concertvleugels gecombineerd heeft. De Bösendorfer Imperial en de Yamaha CFX zijn met elkaar gecombineerd. Bovendien maakt Yamaha hierbij ook nog gebruik van de CGX binaural sampling. Dit alles tezamen vormt de basis voor de prachtige, rijke klanken uit deze portable piano. 

Dat wordt nog eens versterkt doordat de Yamaha P 515 gebruik maakt van het zogeheten escapement mechanisme van een akoestische vleugel. Hierdoor hebben de klanken van deze piano heel veel overeenkomsten met de klanken van een authentieke vleugel. Je kunt deze klanken verkrijgen met behulp van het Natural Wood X keyboard. De toetsen van deze piano zijn wit en vervolgens met een synthetische ivoren toplaag gedekt. Een prima combinatie! 

Tot slot willen we nog even de afmetingen en het gewicht aanstippen. Dit zijn weliswaar geen functies, maar leveren wel een absolute meerwaarde op. De piano is in totaal 37,6 centimeter lang, 133,6 centimeter breed en 14,5 centimeter hoog. Deze compacte afmetingen gaan gepaard met een totaal gewicht van 22,0 kilogram. Hierom wordt de Yamaha P 515 met recht als een portable piano gekwalificeerd. Je kunt deze piano naar elke gewenste locatie moeiteloos mee nemen! 

Wat minder goed is aan de Yamaha P 515

Hebben we tijdens onze strenge keuring ook nog nadelen aan de Yamaha P 515 weten te ontdekken? Ja absoluut. Het meegeleverde sustainpedaal is namelijk van behoorlijk lage kwaliteit. Ons advies is dan ook om een ander sustainpedaal te kopen; daarover kan je meer lezen onder het kopje ‘De accessoires die je aan de P 515 kan toevoegen’. 

Helaas heeft ook de luidspreker niet de gewenste kwaliteit. Ondanks het feit dat de piano de beschikking over de juiste klanken heeft, komen deze niet altijd op de juiste manier uit de piano. Yamaha had dus ook nog veel winst kunnen behalen op het gebied van de luidsprekers. 

De accessoires die je aan de Yamaha P 515 kan toevoegen

Voor een beginnende pianist krijg je bij de Yamaha P 515 enkele benodigde accessoires meegeleverd. Feit is alleen dat bijvoorbeeld de meegeleverde sustainpedaal niet aan de wensen voldoet. Mede daarom kan het ontzettend interessant zijn om enkele accessoires aan de Yamaha P 515 toe te voegen. We bespreken de meest voor de hand liggende accessoires hieronder in het kort: 

Statief

De Yamaha P 515 is een portable piano, waarbij een statief dus uitermate goed van pas komt. Je kunt de piano op het statief plaatsen, waardoor je een stabiele en veilige basis voor de piano hebt. 

Bekijk hier bijpassende statief met reviews op Bax-shop.nl >>

Hoofdtelefoon 

Je kunt op twee manieren van de klanken van de Yamaha P 515 genieten. Als je wilt dat jij de enige bent die daar van mag genieten, heb je baat bij een hoofdtelefoon.

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 53 reviews op Bax-shop.nl >>

Lessenaarlamp 

Met een lessenaarlamp kan je de muzieklessenaar perfect verlichten. Zodoende kan je óók in de donkere uurtjes nog op de piano spelen.

Bekijk hier bijpassende lessenaarlamp met 11 reviews op Bax-shop.nl >>

Pianobank 

Voor het optimale spelplezier en de beste klanken heb je een juiste zithouding nodig. Die zithouding kan je verkrijgen door gebruik te maken van een pianobank. 

Bekijk hier bijpassende pianobank met 15 reviews op Bax-shop.nl >>

Yamaha P 515

De P 515 komt zonder onderstel, maar je kan er wel een hele mooie bij krijgen

De Yamaha P 515 prijs en uitvoeringen

Van de Yamaha P 515 zijn twee uitvoeringen verkrijgbaar: 

 • Yamaha P 515 B; hierbij is de piano in het zwart uitgevoerd
 • Yamaha P 515 WH; hierbij is de piano in het wit uitgevoerd 

Voor de eerstgenoemde variant betaal je momenteel een bedrag van € 1455 en voor de laatstgenoemde variant betaal je een bedrag van € 1348. 

Conclusie van deze Yamaha P 515 review

Is de Yamaha P 515 een prettige piano? Ja, absoluut! Kan de klank van deze piano tippen aan de klanken van Yamaha Grand Piano’s? Nee, dat zeker niet. Dat heeft met name te maken met de matige luidspreker. Als Yamaha deze luidspreker zou vervangen, zou de klank vele malen beter zijn. Een gemiste kans, maar desondanks is dit een uitermate geschikte portable piano voor elke beginnende pianist!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments