De Yamaha P125 review – Alle voor- en nadelen op een rij!

Op zoek naar een nieuwe digitale piano? Dan is de Yamaha P125 wellicht iets voor jou.

In deze review lees je alles over deze piano, zodat jij de juiste keuze kan maken. 

In dit artikel lees je precies wat je krijgt als je de Yamaha P125 koopt, welke functies de digitale piano heeft en ook wat de voor- en nadelen zijn van de digitale piano. Hier lees je mijn eerlijke review over de Yamaha P125.

Zoals elke piano heeft ook dit instrument zijn voor- en nadelen, laten we er snel induiken.  

Yamaha p 125 review

In deze Yamaha P125 review ontdek of dit de piano is die bij je past

Wat krijg je als je de Yamaha P125 koopt?

Als je van plan bent om de Yamaha P125 te kopen is het natuurlijk wel handig om te weten wat je er allemaal bij krijgt. Bij je aankoop zijn er een aantal dingen die je er standaard bij krijgt zoals:

 • Een bladmuziekstandaard waar jij je bladmuziek op kunt zetten tijdens het spelen
 • Stroom adapter
 • Een sustain pedaal om de klanken te laten door klinken. Het is bijzonder dat je het erbij krijgt want vaak moet je dit pedaal er los bij kopen.

Alle functies van de P125 op een rij

Bij het kopen van een digitale piano is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet welke functies er allemaal op zitten.

De Yamaha P125 is wat betreft functies een prima keuze. De belangrijkste functies die je hebt als je de P125 koopt zijn:

 • 24 standaard klanken
 • 20 bas- en drum tracks
 • 88 Graded Hammer toetsen
 • Layer-modus voor meerdere klanken te gelijk
 • Split-modus voor verschillende instrumenten tegelijk
 • EQ-functie
 • Hoofdtelefoon aansluiting

Al met al is de P125 een digitale piano met behoorlijk veel mogelijkheden. Je zou kunnen zeggen dat deze digitale piano daarmee geschikt is voor een beginnende pianist of als je weer wilt beginnen met piano spelen.

De belangrijkste functies wat verder uitgelegd

Toen ik begon met piano spelen was ik op zoek naar een goed keyboard. Al snel kwam ik bij de Yamaha P125 uit. Een van de functies die me vooral aanspraken waren de 88 graded hammer toetsen (net zo veel als een traditionele akoestische piano) én dat een van de geluiden die je kunt kiezen afkomstig is van de Yamaha CF-111- concertvleugel.

Toevallig weet ik dat deze concertpiano super mooi klinkt. Hoe mooi is het dan dat dit geluid bij een digitale piano geïntegreerd is.

Wat ook een heel bijzonder geluid gaf is het tweeweg systeem van de boxen. Dat betekent dat het geluid van je digitale piano zowel naar beneden als naar boven richt.

Hierdoor wordt het geluid direct een stuk voller waardoor ik direct het gevoel had alsof ik een echte piano aan het bespelen was.

Vooral als je net begint met piano spelen ga je vaak al snel op zoek naar een keyboard. Toch kan ik je aanraden om ook als beginner te kiezen voor een digitale piano. Het geeft je veel meer het gevoel dat je een echte piano speelt. Dat komt vooral omdat de toetsen gewogen zijn.

Gewogen betekent dat je kracht moet zetten om toetsen harder of zachter te laten klinken (net als een 'echte' akoestische piano).

Yamaha p 125 kopen

Er zitten verschillende belangrijke functies op de P125

Wat minder goed is aan de P125

Toen ik voor het eerst op de Yamaha P125 speelde merkte ik direct dat het best een hoog model is. De speakers komen best ver uit waardoor je al snel een flight case nodig hebt om hem te vervoeren.

Zo zijn andere modellen van deze piano een stuk compacter omdat ze geen speakers hebben - wat natuurlijk ook weer een nadeel kan zijn, want die moet je er dan los bij hebben. 

Daarnaast viel me ook op dat het geluid uit de speakers wat slechter klinkt dan wanneer ik het aansluit op een versterker of externe boxen. De klanken die uit de speakers komen hebben weinig bas en klinken daardoor lang niet zo vol als een piano.

Dit heb ik relatief makkelijk opgelost door er een versterker achter te plaatsen. Dan klinkt deze digitale piano wel fantastisch.

Daar komt bij dat een beginner het geluid van de standaard speakers wél uitstekend kan vinden. Om het verschil te horen moet je toch wel ervaring en een geoefend oor hebben. 

Lees hier de ervaringen van anderen met deze piano op Bax-shop.nl >>

De accessoires die je aan de P125 kan toevoegen

Een groot voordeel aan de Yamaha P125 is dat er heel veel accessoires zijn die je eraan kunt toevoegen. In het begin had ik alleen de P125 inclusief standaard, maar later heb ik er al snel de rest van de accessoires bij aangeschaft. Dit kun je allemaal toevoegen:

 • Soft case (tas om je piano makkelijk mee te nemen)
 • Pianostatief (onderstel om je piano op te zetten)
 • Hoofdtelefoon
 • Pedaal unit (pedalen zoals een piano)
 • Pianokruk

Hoofdtelefoon (handig!)

Voor de beleving tijdens het spelen kan het ook lonend zijn om een nieuwe, goede koptelefoon aan te schaffen. Een koptelefoon sluit je aan via de koptelefoonaansluiting.

Bekijk bijpassende koptelefoon met 39 reviews hier op Bax-shop >>

Pianostatief (onderstel)

Het onderstel wat je bij deze piano kan krijgen is geen simpel statief van een paar buizen, maar eentje die het geheel wat meer 'body' geeft. Daardoor lijkt het allemaal wat imposanter en staat de piano ook nog eens erg stevig. Het oog wil immers ook wat 😉

Bekijk bijpassende pianostatief en reviews ervan hier op Bax-shop.nl >>

Pianokruk

Een goede pianokruk staat niet alleen beter dan een stoel bij je piano, het is ook beter voor je lichaam. 

Een dergelijke kruk kan je namelijk makkelijk in hoogte verstellen zodat je altijd de juiste zithouding hebt en geen last van je rug krijgt (nu of over een paar jaar). 

Daar komt bij dat je dan altijd de juiste zitplaats bij de hand hebt en je niet naar een goede stoel hoeft te zoeken omdat toevallig iemand anders in huis die in gebruik heeft...

Bekijk bijpassende pianokruk en reviews ervan hier op Bax-shop.nl >>

Natuurlijk hoef je niet direct alle accessoires aan je digitale piano toe te voegen. Zelf ben ik begonnen met het onderstel, de pianokruk en de hoofdtelefoon.

Zelf had ik nog een sustain pedaal waarmee ik de klanken kon laten doorklinken, toch heb ik later de pedaalunit aangeschaft om de digitale piano compleet te maken.

Vooral als je het onderstel, de pedaalunit en de pianokruk aanschaft, krijg je veel meer het gevoel dat je achter een echte piano zit.

Yamaha P 125 tweedehands

Je kan verschillende accessoires aan deze piano toevoegen, wat een pre is

Waar je de Yamaha P125 het beste kan kopen

Zelf heb ik mijn Yamaha P125 bij Baxshop gekocht. Hier ga ik eigenlijk altijd naar toe als ik op zoek ben naar een instrument. Dat komt vooral omdat ik de service van de winkel zo goed vind. 

Als je bij Baxshop namelijk voor 23.00 uur besteld heb je je digitale piano al de volgende werkdag in huis. Daarnaast krijg je ook nog eens 60 dagen niet goed geld terug garantie (bij de meeste winkels is dat slechts 30 dagen. 

Vooral als je net begint met piano spelen en nog niet zeker weet of piano spelen iets voor je is, geeft Baxshop je dus eigenlijk de mogelijkheid om piano spelen twee maanden uit te proberen. 

Ben je daarna toch niet van plan om door te gaan met lessen en wil je toch niet leren piano spelen, dan kun je binnen twee maanden nog je piano weer terugsturen naar Baxshop.

Daarnaast krijg je ook nog eens 3 jaar Baxmusic garantie. Dit doen niet veel andere webshops.

Aandachtspunten bij Yamaha P125 tweedehands kopen

Als je op zoek bent naar een digitale piano kun je natuurlijk ook kijken naar een tweedehands digitale piano. Het is daarbij wel belangrijk dat je weet dat je dan geen garantie hebt. 

Ook komt het wel eens voor dat de toetsen van een tweedehands digitale piano niet altijd meer goed werken. Sommige toetsen kunnen blijven haken of niet meer werken.

Waar je ook vooral op moet letten bij bijvoorbeeld Marktplaats is dat niet alle verkopers eerlijk zijn. De kans bestaat dat ze zeggen dat het een goedwerkende digitale piano is, maar dan blijkt dat er van alles aan mankeert.

Daarom is het vooral belangrijk dat als je besluit de digitale piano te kopen via marktplaats, je eerst even test of alles goed werkt.

De Yamaha P125 prijs

Als beginnende pianist wil je natuurlijk niet direct duizenden euro's uitgeven aan een piano. Daarom adviseren de meeste pianodocenten je om een keyboard te kopen. Dat is een stuk goedkoper.

Toch zijn tegenwoordig ook digitale piano's een stuk beter betaalbaar. Dat is vooral het geval bij de prijs van de Yamaha P125.

Je koopt de Yamaha P125 (op dit moment) al voor € 786,- euro. Ook is het goed om te weten dat Baxshop de P125 momenteel in de aanbieding heeft waardoor je hem voor €589,- euro kunt kopen.

Yamaha P 125 prijs

De prijs van deze piano is gezien de kwaliteiten zeker niet te hoog

Conclusie van deze Yamaha P125 Review

Sinds ik speel op de Yamaha  P125 digitale piano, ben ik meer gaan genieten van piano spelen. Omdat ik in mijn huis geen ruimte heb voor een echte piano was dit een echte uitkomst.

Vooral omdat je er een onderstel, pianokruk en pedaalunit bij kunt kopen, voelt het tijdens het spelen net alsof je achter een echte piano zit.

Daarnaast kan ik deze digitale piano echt aanraden als je een beginnende pianist bent en nog lessen volgt.

Zelf ben ik namelijk begonnen met oefenen op een keyboard en heb ik gemerkt dat dat totaal niet hetzelfde is.

Gevoel van een echte piano

Piano spelen wordt veel leuker als je ook echt het gevoel hebt dat je een piano speelt. Daarnaast helpen de gewogen toetsen je leren spelen met gevoel. Sommige stukken die je leert op de piano moet je namelijk hard spelen en andere stukken weer zacht.

Met een keyboard is dat erg lastig om te doen omdat je met de meeste keyboards geen gewogen toetsen hebt.

Daarnaast wordt piano spelen in de loop van tijd ook makkelijker als je wel kiest voor een digitale piano met gewogen toetsen. Dat komt omdat je vingers dan sterker worden waardoor het ook tijdens het lessen veel makkelijker wordt om te spelen.

Als je echt van plan bent om pianolessen te gaan volgen en je wilt leren piano spelen, kan ik de Yamaha P125 zeker aanraden. Ik ben zelf erg tevreden over de digitale piano en zal hem niet snel in ruilen voor een ander. Tenzij er een nieuw model uitkomt.

Meer weten over de Yamaha P125? Dan raad ik je aan eens te kijken op de pagina van Baxshop.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments