Korg B2 Review – Een waardige opvolger van de B1?

Recent hebben wij een review geschreven over de Korg B1. Een prachtige digitale piano van het merk Korg. Een opvallend kenmerk aan deze piano was het relatief lage prijskaartje. Na verloop van tijd was het voor de fabrikant Korg echter zaak om met een nieuwe variant te komen. Dat is uiteindelijk gelukt in de vorm van de Korg B2. Is deze digitale piano een waardige opvolger van de Korg B1? Of heeft Korg hier enkele steken laten vallen? Je leest het hieronder! 

Wellicht is het goed om even de Korg B2 in het kort te omschrijven. Als je de Korg B2 besluit aan te schaffen, krijg je een uitgebreide digitale piano tot je beschikking. Het prijskaartje is relatief laag, terwijl de functies behoorlijk uitgebreid zijn. Met name voor beginnende pianisten is de Korg B2 dan ook een interessante optie.

Maar, is het de beste optie? 

Korg B2 review

Ontdek in deze review of de Korg B2 de juiste piano voor jou is

Wat krijg je als je de Korg B2 koopt?

Als je besluit om de Korg B2 aan te schaffen, krijg je daarm eerdere accessoires bij geleverd. Onder andere een lessenaar en een sustain pedaal worden standaard met deze digitale piano geleverd. Een lessenaar is een handige lamp waarmee je het bladmuziek kunt verlichten. Hierdoor heb je altijd perfect zicht op datgene wat je moet gaan spelen. 

Ook krijg je nog leersoftware geleverd en uiteraard een handleiding. Met de leersoftware kan een beginnende pianist op een efficiënte manier aan zijn/haar kwaliteiten werken. 

Koop je de Korg B2 SP-wh? Dan krijg je nog twee andere onderdelen mee geleverd: een onderstel en een unit met drie pedalen. Wat dat betreft kunnen we de Korg B2 SP-bk dus het beste als een uitgebreide variant van de ‘standaard’ Korg B2 omschrijven. 

Wellicht is het je opgevallen dat we zowel de Korg B2 SP-wh en Korg B2 SP-bk benoemen. De letters ‘wh’ staan hierbij voor ‘white’ en de letters ‘bk’ voor black. Het draait daarbij om de kleur van de piano; zwart of wit. 

Alle functies van de Korg B2 en de B2 SP

De Korg B2 is, zoals gezegd, een behoorlijk uitgebreide digitale piano. In onderstaande lijst kan je alle functies van deze piano vinden: 

 • 88 toetsen met hamermechanisme
 • 3 aanslag-gevoelige responses: licht, normaal, zwaar
 • 12 sounds
 • 120-stemmige polyfonie
 • Luidsprekersysteem: 2 x 15 W
 • Stereo line-ingang: 3,5 mm minijack
 • Gecombineerde stereo line-/koptelefoon-uitgang: 3,5 mm minijack
 • USB (MIDI/Audio)
 • Pedaal-aansluiting
 • Ingang voor externe voeding 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Welke functies spreken nou echt tot de verbeelding en zijn belangrijk voor een beginnende pianist? Onder andere de 88 toetsen mét aanslaggevoeligheid zijn ontzettend belangrijk. Door deze aanslaggevoeligheid kan je harder op de toetsen drukken, waarna vervolgens ook het geluid harder is. Hierbij zijn bij de Korg B2 drie niveaus te onderscheiden: licht, normaal en zwaar. 

Een ander voordeel van de Korg B2 zijn de ingebouwde speakers van 15w. Deze twee speakers leveren meer vermogen dan de speakers die in de voorloper (de Korg B1) zaten. Dat waren twee speakers van 9w. dit is absoluut een verbetering die we graag even willen benoemen. De twee speakers van 15w zorgen simpelweg voor een kraakhelder geluid.

Tot slot willen we de 12 sounds nog benoemen. Met deze sounds is het mogelijk om verschillende klanken naar eigen wens aan te passen. Daarbij heb je ook nog eens een 120-stemmige polyfonie. Al met al dus een bijzonder uitgebreide piano voor een beginnende pianist. 

Wat minder goed is de aan Korg B2

Bij het aanschaffen van de Korg B2 krijg je één sustainpedaal meegeleverd. Na verloop van tijd kan dit echter als ietwat beperkt aan gaan voelen. Voor een beginnende pianist is één pedaal prima, maar na verloop van tijd krijg je wellicht behoefte aan meerdere pedalen. Helaas krijg je die niet standaard bij de Korg B2 meegeleverd. 

Je kunt er in dat geval voor kiezen om de Korg B2 SP aan te schaffen. Hierbij krijg je een houten onderstel en 3 pedalen. Deze pedalen stellen je in staat om je kwaliteiten verder en verder uit te breiden! 

De accessoires die je aan de B2 en B2sp kunt toevoegen

Sowieso bestaat de mogelijkheid dat je na verloop van tijd enkele accessoires aan je piano toe wilt voegen. Hiermee is het mogelijk om functies uit te breiden, maar je kunt accessoires ook prima voor het gemak toevoegen. Bij onder meer de Bax-shop kan je meerdere accessoires aan de Korg B2 en de Korg B2 SP toevoegen: 

Hoofdtelefoon

Deze digitale piano heeft een hoofdtelefoon aansluiting, waarmee je dus een hoofdtelefoon aan je piano kunt koppelen. Uiterst handig als je jouw omgeving niet mee wilt laten genieten van jouw pianospel. 

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 46 reviews op Bax-shop.nl >>

Onderstel

Deze accessoire is alleen voor de Korg B2 geschikt. De Korg B2sp heeft tenslotte al een eigen onderstel. Met een onderstel staat je piano simpelweg stevig en stabiel. 

Bekijk hier bijpassende onderstel op Bax-shop.nl >>

Pianobank

Bij het spelen op een piano is je zithouding ontzettend belangrijk. Door een pianobank bij de Korg B2 te zetten, kan je de perfecte zithouding verkrijgen. Niet alleen goed voor de conditie van je lichaam, maar ook voor je muziekspel.

Bekijk hier bijpassende pianobank met 22 reviews op Bax-shop.nl >>

Waar je de Korg B2 het beste kan kopen

Ben je geïnteresseerd in de Korg B2? Wil jij graag deze digitale piano aanschaffen zodat je kunt beginnen met leren piano spelen? Dan raden wij je aan om een bezoek te brengen aan de Bax-shop. Je kunt hiervoor naar één van de vier vestigingen gaan of naar de online webshop.

Korg B2 SP BK

De B2 heeft interessante aansluitingen wat het een veelzijdig instrument maakt

Als je bij deze partij de digitale piano aanschaft, ben je verzekerd van enkele garanties. Zo weet je dat je een eerlijke prijs betaald, maar je weet óók dat je altijd op de klantenservice van de Bax-shop kunt rekenen. Heb je onverhoopt problemen met de piano? Dan staat de klantenservice direct voor je klaar. Hierbij kan je rekenen op behoorlijk veel vakkennis, onder andere doordat de Bax-shop een leider is op het gebied van (digitale) muziekinstrumenten.

De Korg B2 en Korg B2sp prijs en uitvoeringen

In feite kunnen we vier varianten van de Korg B2 onderscheiden: 

 1. Korg B2-bk: een zwarte digitale piano zonder onderstel
 2. Korg B2-wh: een witte digitale piano zonder onderstel
 3. Korg B2 sp wh: een witte digitale piano met een wit onderstel
 4. Korg B2 sp bk: een zwarte digitale piano met een zwart onderstel

De prijzen voor de Korg B2-bk en Korg B2-wh zijn gelijk. Bij de Bax-shop betaal je hier momenteel een bedrag van € 415 voor. De prijzen voor de Korg B2 sp wh en Korg B2 sp bk zijn ook gelijk. Momenteel betaal je daar een bedrag van € 579 voor.

Conclusie van deze Korg B2 review

Deze Korg B2 review staat vol met superlatieven. We kunnen dan ook zeker stellen dat dit een prima digitale piano is voor een beginnende pianist. Veel functies en een prima prijskaartje.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments