Is de Roland LX 708 zijn hoge prijs waard? Lees het hier!

Roland is enige tijd geleden met een nieuwe serie gekomen; de LX 700 serie. Binnen deze serie vind je meerdere digitale piano’s terug, waaronder de LX 708. In deze review beoordelen we of de digitale piano het relatief hoge prijskaartje waard is. Ten opzichte van de andere varianten binnen de serie is de 708 namelijk de meest prijzige. Tegelijkertijd is het ook de meest uitgebreide.  

Volgens de fabrikant is de LX 700 serie een compleet nieuwe ervaring. De piano’s uit deze serie weten een ontzettend zuivere klank te produceren. (We schreven al een review over 705) Vanwege een hoge reactiesnelheid doet het klavier ook precies wat je wenst te doen. Geldt ook voor de Roland LX 708? Is deze digitale piano zijn hoge prijs waard? Je leest het in onderstaande review.

Roland LX 708 review

In deze Roland LX 708 review ga je ontdekken of dit een digitale piano is waar je in moet investeren, of niet

Wat krijg je als je de Roland LX 708 koopt?

Bij het aanschaffen van een dergelijk dure piano is het van belang om ook naar de accessoires te krijgen. Krijg je bij aanschaf van deze piano bepaalde accessoires meegeleverd? Zo ja, welke? 

Eigenlijk krijg je dezelfde accessoires meegeleverd als bij de 705. Je krijgt namelijk een muziekboek, een handleiding, een hoofdtelefoonhaak en een adapter meegeleverd. In onze ogen is dit een beetje karig, met name als we het prijskaartje in ogenschouw nemen. 

Alle functies van deze digitale piano op een rij

De Roland LX 708 is niet voor niets de duurste variant binnen de LX 700 serie. Althans; dat is iets wat wij verwachten. Om hier een bondig antwoord op te kunnen geven, hebben wij onderstaande lijst samengesteld. In deze lijst staan alle functies van deze digitale piano: 

 • PureAcoustic Piano Modelling
 • Hybrid Gand Keyboard (88 toetsen): hout en kunststof combinatie
 • Polyfonie ongelimiteerd voor Piano-klanken, 256 voor andere klanken
 • Klanken: Europese + Amerikaanse vleugel, elektrische piano's, orgels en orkestklanken, 324 klanken in totaal
 • 3 pedalen
 • Ambience: Studio, Lounge, Concert Hall, Wooden Hall, Stone Hall, Cathedral
 • Aanslaggevoeligheid: 100 types
 • Hammer Response: 10 types
 • Temperament: 10 types
 • Piano Designer effecten: Lid, Key Off Noise, Jammer Noise, Duplex Scale, Full Scale String Resonance, Key Off Resonance, Cabinet Resonance, Soundboard Type, Damper Noise, Soft Pedal Type, Single Note Tuning, Single Note Volume, Single Note Character
 • Honderden interne songs
 • luidsprekersysteem:
 • Metronoom
 • Dual, split, TwinPiano
 • Transpose 
 • Bluetooth: Audio Ver 3.0, MIDI Ver 4.0
 • Recorder en player: MIDI, WAV Display: OLED 128 x 32 dot
 • USB B aansluiting voor computerverbinding
 • USB A aansluiting voor geheugenopslag
 • Input jack: 3.5 mm stereo mini-jack
 • 2x lijnuitgang: L/Mono, R, 6.3 mm mono jack
 • 2x hoofdtelefoonuitgang: 1x 6.3 mm stereo jack, 1x 3.5 mm stereo mini-jack

Wat hebben we over deze lijst te zeggen? Vooralsnog dat het er bijzonder indrukwekkend uit ziet. De functies zijn allemaal ontzettend uitgebreid en zien er op papier perfect uit. 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

Bij deze digitale piano van Roland vallen meerdere functies direct op. Dat is absoluut het geval bij de speciale PureAcoustic Modeling-technologie. Normaliter probeert een pianofabrikant samples te gebruiken om verschillen in de dynamiek te verkrijgen. Bij deze digitale piano heeft Roland gebruik gemaakt van de speciale PureAcoustic Modeling-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de klanken perfect gevormd worden. Het is dan ook met name aan deze technologie te klanken dat de piano zoveel rijke klanken ten gehore brengt. 

Ook zijn we bijzonder te spreken over het aantal luidsprekers in deze digitale piano. Bij veel digitale piano’s lees je dat er 2 á 4 luidsprekers ingebouwd zitten. Bij de Roland LX 708 zitten maar liefst 8 luidsprekers ingebouwd. Deze acht luidsprekers zitten verveeld over vier paren, waardoor je continue de juiste klanken hoort. Deze klanken hebben de juiste nuance en ook de hoge- en lage noten zijn perfect hoorbaar. 

Tot slot willen we graag de open kast nog benoemen. Je kunt het deksel van deze piano openklappen, waardoor je het idee hebt dat je op een echte vleugel aan het spelen bent. Dankzij de vele ingebouwde klanken is de piano ook in staat om de klanken van een echte vleugel te spelen.

Wat minder goed is aan de LX 708

Hebben we ook nog specifieke nadelen weten te ontdekken? Mwa, niet echt eigenlijk. Het enige waar we onze vraagtekens bij kunnen zetten, is het totale gewicht van 109 kilogram. Vanwege dit gewicht til je de piano niet zomaar naar een andere plek in je huis. 

De accessoires die je aan deze piano kan toevoegen

Hierboven heb je reeds kunnen lezen dat je standaard weinig accessoires meegeleverd krijgt. Wél kun je meerdere accessoires nadien nog aanschaffen en zodoende je piano uitbreiden.  

Pianobank

Met een pianobank kan je een perfecte zithouding en houding ten opzichte van de piano verkrijgen. Je kunt zodoende je kwaliteiten perfect tonen en het is ook minder belastend voor je lichaam.

Bekijk hier bijpassende pianobank met 24 reviews op Bax-shop.nl >>   

Hoofdtelefoon 

Met een juiste hoofdtelefoon ben jij de enige die van de prachtige klanken van deze piano kunt genieten.

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 26 reviews op Bax-shop.nl >>

Lamp 

Met een zogeheten lessenaar lamp kan je perfect het bladmuziek verlichten. Hierdoor ben je ook in staat om ’s avonds laat (of in een donkere ruimte) nog piano te spelen. 

Bekijk hier bijpassende lessenaar lamp met 31 reviews op Bax-shop.nl >>

De Roland LX 708 kopen? Prijs en uitvoeringen

Ben je enthousiast geworden over deze digitale piano naar aanleiding van deze review? Dan ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar het prijskaartje. Hieronder staan de verschillende uitvoeringen van de Roland LX 708 inclusief het prijskaartje:

 • Roland LX708-PW: Polished White - € 4895,00
 • Roland LX708-PE: Polished Ebony - € 4981,00
 • Roland LX-708CH: Charcoal Black - € 3999,00 

Conclusie van deze Roland LX 708 review

Is het de moeite waard om deze digitale piano aan te schaffen? Ja, absoluut. Is deze digitale zijn hoge prijs ook de moeite waard? Ja, dat ook. Met de Roland LX haal je een digitale piano met de kwaliteiten en klanken van een echte vleugel in huis. Je kunt onwijs mooie muziekstukken spelen, je kunt genieten van de meest fraaie klanken en de piano herbergt veel functies. Ondanks het hoge prijskaartje is het dus zeker de moeite waard om deze digitale piano aan te schaffen.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments