Yamaha NP 32 review. Gaan kwaliteit en eenvoud samen?

Een beginnend pianist heeft behoorlijk veel keus wat betreft zijn/haar eerste piano. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan! Zo hebben we de bijvoorbeeld de Yamaha NP 32 getest. In deze Yamaha NP 32 review kan je dan ook van alles lezen over deze digitale piano van het welbekende merk Yamaha.

Is deze piano geschikt voor beginners? Heeft Yamaha het voor elkaar gekregen om kwaliteit en eenvoud te combineren? Het antwoord op onder meer die vragen lees je in deze review! 

Yamaha NP 32 review

In deze Yamaha NP 32 review ga je ontdekken of dit de digitale piano is die bij jou past

Laten we allereerst inzoomen op deze piano. Wat voor piano betreft het precies? De Yamaha NP 32 Piaggero is een keyboard/digitale piano. We benoemen het bewust als een keyboard/digitale piano. De Yamaha  NP 32 Piaggero brengt namelijk de klanken van een concertvleugel mee. Tegelijkertijd kan je profiteren van de flexibiliteit van een keyboard; je kunt dit instrument dan ook moeiteloos naar elke locatie mee nemen.  

Wat krijg je als je de Yamaha NP 32 koopt?

Als je besluit om de Yamaha NP 32 aan te schaffen, krijg je enkele accessoires meegeleverd. Zo krijg je een stroomadapter en een bladmuziekstandaard meegeleverd. Ook mag een uitgebreide handleiding niet ontbreken. In die handleiding kan je meer informatie over deze piano én alle functies vinden. Tot slot krijg je ook nog een productregistratiecode meegeleverd.  

Alle functies van de Yamaha NP 32 op een rij

De titel van deze Yamaha NP 32 review luidt niet zonder reden ‘Gaan kwaliteit en eenvoud samen?’. Wij zijn namelijk ontzettend benieuwd of Yamaha veel kwaliteit kan leveren, terwijl het een relatief eenvoudige piano is. Om antwoord op die vraag te kunnen geven, is het van belang om naar de functies te kijken. Welke functies zitten er standaard op de Yamaha NP 32? Je ziet het in onderstaande rij: 

 • 76 half gewogen toetsen / aanslaggevoelig
 • AWM pianosample
 • 64-stemmige polyfonie
 • 10 instrumentklanken
 • Dual / Layer functie
 • 4 galmeffecten
 • USB-to-Host
 • USB-MIDI
 • Connectie met Digital Piano Controller app
 • 2 speakers, versterker 2 x 6 Watt
 • Hoofdtelefoon aansluiting, sustainpedaal aansluiting, DC in 12v aansluiting 

De belangrijkste functies verder uitgelegd

In bovenstaand rijtje vallen directe enkele zaken op. Wat te denken van de 76 half gewogen toetsen? We komen namelijk niet zo vaak 76 toetsen tegen. Wat dat betreft bewijst deze piano dat ‘ie min of meer tussen een piano en een keyboard in zit. Met deze 76 toetsen kan je alsnog een prachtige klank behalen. De sound van de Yamaha NP 32 is subliem te noemen. Dat is te danken aan de polyfonie van 64 toetsen, de gedetailleerde nagalm en krachtige luidsprekers. 

Deze ingebouwde, en krachtige, luidsprekers zijn ook een belangrijk verschil ten opzichte van zijn voorganger. De Yamaha NP 32 Piaggero is namelijk de opvolger van de Yamaha Piaggero NP 12. Ten opzichte van de NP 12 heeft de NP 32 veel betere luidsprekers én een groter klavier.  

Daarnaast willen we nog benoemen dat deze piano op batterijen werkt. Je kunt dus op elke gewenste locatie gebruik maken van de piano. Je hebt hiervoor geen stopcontact nodig. Bovendien kan je deze piano gemakkelijk verplaatsen. Dat is te danken aan het minieme gewicht van 9,5 kilogram. 

Hier vind je een review van de Yamaha P 45 waarnaar in de video gerefereerd wordt. 

Wat minder goed is aan de Yamaha NP 32

Het mag duidelijk zijn dat we te maken hebben met een piano voor de beginnende pianist. Desondanks weet deze piano toch behoorlijk veel indruk te maken. Hebben we ook nog nadelen ondervonden aan de digitale piano? Ja, toch wel. De boxen hadden namelijk nóg iets beter gekund. Met name als de volume knop hoog staat, kunnen de boxen ietwat kraken. Dat komt het speelplezier niet ten goede. 

Daarnaast is het jammer dat de toetsen niet zo gewogen zijn. Aan de andere kant is dat wel weer een kenmerkende eigenschap van de Yamaha NP 32. Voor een beginnende pianist is dit dan ook geen al te groot nadeel. 

Lees hier 5 reviews van andere gebruikers op Bax-shop.nl >>

De accessoires die je aan de NP 32 kan toevoegen

In de basis is de Yamaha NP 32 dus een prima piano. Als je al langere tijd van deze piano gebruik maakt, wil je wellicht de piano verder uitbreiden. Dat is mogelijk! Hoe? Door accessoires aan de NP 32 toe te voegen. Hieronder hebben we kort uiteengezet welke accessoires je toe kunt voegen en wat de functie(s) daar van zijn: 

Keyboardbankje 

Om het onderste uit de kan te halen, is het belangrijk dat je een perfecte zithouding aanneemt. Dat is mogelijk dankzij een keyboardbankje. Doordat de Yamaha NP 32 geen vast onderstel heeft, is een dergelijk keyboardbankje zeker aan te raden.

Bekijk hier bijpassende keyboardbank met 51 reviews op Bax-shop.nl >>

Hoofdtelefoon 

Wil je in optima forma genieten van de klanken van deze piano? Dan ben je in sommige situaties gebaat bij een hoofdtelefoon. Plug de hoofdtelefoon in en je bent tevens andere niet meer ‘tot last’ met de prachtige klanken van de NP 32.

Bekijk hier bijpassende hoofdtelefoon met 110 reviews op Bax-shop.nl >>

Sustainpedaal 

Bij de Yamaha NP 32 kan je een sustainpedaal toevoegen; je hebt daarbij de keus uit enkele varianten. Met een sustainpedaal kan je meer controle uitoefenen over de klank. 

Bekijk hier bijpassende sustainpedaal met 52 reviews op Bax-shop.nl >>

Lesboek 

De Yamaha NP 32 is bij uitstek geschikt voor een beginnende pianist. Door een lesboek aan te schaffen, kan je ontzettend veel leren over akkoorden, over het gebruik van de piano en over andere belangrijke aspecten.

Ontdek hier het beste lesboek dat bij jouw situatie past >>

Yamaha NP 32 piaggero

De Yamaha NP 32 piaggero heeft voor de beginnende pianist meer dan voldoende mogelijkheden

Aandachtspunten bij de Yamaha NP 32 tweedehands kopen

Het is mogelijk om de Yamaha NP 32 tweedehands te kopen! Daarbij zijn er, zoals bij alle tweedehands aankopen, wel enkele aandachtspunten. Zo is het van belang om goed naar de conditie van de piano te kijken. Zien de randen van de piano er nog fraai uit? Zien de toetsen er nog mooi uit? Het antwoord op die vragen kan al een bepaalde indruk geven hoe de vorige eigenaar er mee omgegaan is.

Daarnaast is het ook van belang om te letten op de eventuele aanwezigheid van accessoires. Wellicht heeft de vorige eigenaar besloten om een sustainpedaal aan te schaffen. Krijg je dat pedaal dan ook meegeleverd bij de aankoop van een Yamaha NP 32 tweedehands? 

Tot slot is het uiteraard van belang om naar de vraagprijs te kijken. Is deze vraagprijs in verhouding met de conditie van de piano? Is de vraagprijs in verhouding met de prijs van een nieuwe Yamaha NP 32?

De Yamaha NP 32 prijs en uitvoeringen

De Yamaha NP 32 is door Yamaha in twee uitvoeringen uitgegeven. Je kunt kiezen voor een witte- en voor een zwarte variant. De witte variant heeft de benaming NP 32WH meegekregen, terwijl de zwarte variant NP 32 heet. 

Voor de zwarte variant betaal je een bedrag van € 289,00, terwijl je voor de witte variant een bedrag van € 276,00 af moet tikken. Let op: dit zijn prijzen voor een nieuwe Yamaha NP 32. Het is voor jou misschien lonend om de Yamaha NP 32 tweedehands aan te schaffen.

Conclusie van deze Yamaha NP 32 review

We zijn uitgekomen aan het einde van de Yamaha NP 32 review. Gaan kwaliteit en eenvoud samen? Ja, absoluut. Yamaha heeft prachtig werk afgeleverd met deze piano. De piano is niet al te uitgebreid, maar dat is tegelijkertijd ook zijn sterkte. Je kunt als beginnende pianist ongelooflijk veel plezier aan deze digitale piano/keyboard beleven. 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments